29/4/06

Να σου πω το μέλλον σου, να σου πω το ριζικό σου!



Είναι αυτή η μηχανή το μέλλον για το επάγγελμά μας; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο:

http://www.mankatofreepress.com/local/local_story_118010409.html?keyword=topstory

Όταν ένας ασθενής παίρνει μια συνταγή, ο γιατρός ρωτά εάν θέλει να χρησιμοποιήσει τον αυτόματο διανομέα φαρμάκων. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός στέλνει τις πληροφορίες της συνταγής στη μηχανή. Ο ασθενής, παίρνει μια συνταγή από τον γιατρό, πηγαίνει στο μηχάνημα και δακτυλογραφεί έναν κωδικό στη μηχανή. Η μηχανή ανατρέχει αυτόματα στις ασφαλιστικές πληροφορίες του ασθενή και διανέμει τα φάρμακα. Υπάρχει ένα τηλέφωνο στη μηχανή που επιτρέπει στον ασθενή να μιλήσει σε έναν φαρμακοποιό από την επιχείρηση που ενεργοποιεί το σύστημα.

Η μηχανή περιέχει 80 διαφορετικά φάρμακα. Τα περισσότερα είναι αντιβιοτικά και αναλγητικά, για τις πιό κοινές συνταγές που δίνονται. Μέχρι τώρα, η μηχανή εκτελεί κατά μέσο όρο σχεδόν 20 συνταγές ανά ημέρα.

Οι μηχανές είχαν συγκεντρώσει αρχικά κάποια κριτική σύμφωνα με την οποία ένας φαρμακοποιός είναι πιθανότερο να αναθεωρήσει την προηγούμενη χρήση συνταγών ενός ασθενή, να κάνει κάποιο έλεγχο για τις αλληλεπιδράσεις ή τα προβλήματα που ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει και να δώσει άλλες συμβουλές. Αλλά η κριτική έχει εξασθενίσει καθώς οι μηχανές πολλαπλασιάζονται. Ακόμη και μερικά φαρμακεία χρησιμοποιούν μια παρόμοια μηχανή.

Το InstyMeds εφευρέθηκε και αναπτύχθηκε στη Μινεσότα των ΗΠΑ από τον Ken Rosenblum, ο οποίος άρχισε την επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης Mendota. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Μινεσότα έδωσε την έγκρισή του για χρήση των μηχανών το 2001. Οι μηχανές χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.



Πρόσφατα, μια άλλη επιχείρηση, η Asteres, άρχισε να παράγει αυτόματες μηχανές χορήγησης φαρμάκων και εκτέλεσης συνταγών, που αρχίζουν να παρουσιάζονται στα φαρμακεία και τα παντοπωλεία στις δυτικές και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.


Πηγή:
http://www.mankatofreepress.com/local/local_story_118010409.html?keyword=topstory

28/4/06

Διημερίδα στην Άνδρο με θέμα το θυμάρι

Από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ (http://www.iama.gr/ethno/) λάβαμε πρόσκληση για την Διημερίδα που διοργανώνει αυτή η πολύ δραστήρια επιστημονική εταιρεία στην Άνδρο. Το κείμενο της πρόσκλησης που αφορά όλους τους συναδέλφους είναι το παρακάτω:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ
Χαλκοκονδύλη 1, 10677, Αθήνα
τηλ. 210-9926518 9931394 9910763 fax 9940017
e-mail: skakag@ath.forthnet.gr
www.iama.gr/ethno

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Ε.) και ο Φ.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
συνδιοργανώνουν στις 03 και 04 Ιουνίου 2006 διημερίδα στην Άνδρο με θέμα :
«Το θυμάρι»

Οι ομιλητές θα προσεγγίσουν το θέμα από φαρμακολογικής, φαρμακογνωστικής, κοσμητικής και οικολογικής απόψεως.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Κυκλάδων

Φιλιάνος Μάρκος Μαργαρίτης Μανώλης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 03 Ιουνίου 2006
* 07:00, Αναχώρηση με πούλμαν από τον σταθμό «ΜΕΤΡΟ – Κατεχάκη».
* 08:00 Αναχώρηση από Ραφήνα για Γαυριο Άνδρου
* 12,00 Άφιξη στην Χώρα Άνδρου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο πρόγραμμα
* 17,30 Έναρξη των εργασιών στον χώρο Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου
* 21,00 Λήξη εργασιών
* 21,30 Επίσημο γεύμα

Κυριακή 04 Ιουνίου 2006
* Οικολογικός περίπατος
* 21,00 Αναχώρηση από Γαύριο για Ραφήνα

Δηλώσεις συμμετοχής κ. Μαρία Καμπουράκη – Μαρίνου.
τηλ 210 9968507
Φαξ 210 9920073

Με την αιγίδα και την χορηγία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

25/4/06

Πως μπορεί να μειωθούν οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης!

Μια ανάλυση της δημόσιας γενικής πολιτικής φαρμάκων σε 11 κράτη μέλη της ΕΕ υποστηρίζει ότι η ώθηση της χρήσης γενοσίμων φαρμάκων θα μπορούσε να μειώσει αρκετά τις δαπάνες για τις υγειονομικές υπηρεσίες της ΕΕ.

Οι ερευνητές στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λουβαίν (Βέλγιο) μελέτησαν τη γενική πολιτική φαρμάκων, ειδικότερα προσπάθησαν να προσδιορίσουν και να προτείνουν συστήματα και κίνητρα αποζημιώσεων για τους γιατρούς ώστε να συνταγογραφήσουν, για τους φαρμακοποιούς για να διαχειριστούν και τους ασθενείς για να χρησιμοποιήσουν και να απαιτήσουν να τους συνταγογραφηθούν γενόσιμα - generics, σε επιλεγμένες χώρες της ΕΕ.

Η έκθεση καταδεικνύει ότι εάν, παραδείγματος χάριν, μόνο δέκα ορισμένα φάρμακα αντικατασταθούν από τα αντίστοιχα γενόσιμα, αυτό θα μείωνε τις δημόσιες δαπάνες για τα φάρμακα από 27-48% σε πολλές χώρες. Προτείνει τη δημιουργία μιας συνεπούς πολιτικής φαρμάκων της ΕΕ για να ωθήσει την ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής βιομηχανίας generics, που αυτήν την περίοδο εμποδίζεται λόγω των καθυστερήσεων στις εθνικές εγκρίσεις τιμολόγησης και αποζημιώσεων.

Οι συγκεκριμένες συστάσεις πολιτικής για την ΕΕ περιλαμβάνουν την ελεύθερη πολιτική τιμολόγησης που ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό τιμών, πληροφορίες για τις διαφορές τιμών στους γιατρούς και τους ασθενείς, που ωθούν την εμπιστοσύνη στα γενόσιμα φάρμακα και τα κίνητρα και για τους γιατρούς για να συνταγογραφήσουν και για τους ασθενείς ώστε να τα ζητούν.

Περισσότερες πηγές:
European Medicines Agency (EMEA)
Omnitrope
Novartis AG
Genotropin
Pfizer
European Generic Medicines Agency (EGA)
EuropaBio

Πηγή :
http://www.euractiv.com/Article?tcmuri=tcm:29-154524-16&type=News&Ref=RS

23/4/06

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...

Η nosfar είναι στην πρώτη θέση στις αναζητήσεις του Google εδώ και αρκετό καιρό. Επειδή όμως δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την πρώτη θέση για πολύ ακόμα, έ τότε ας χαρούμε την παρακάτω εικόνα τώρα που την έχουμε :)

Σήμερα 23 Απριλίου 2006, ημέρα του Πάσχα, η nosfar έχει την πρώτη θέση στις αναζητήσεις του Google με τις λέξεις – κλειδιά “νοσοκομειακή φαρμακευτική”.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που επισκέπτεστε τη nosfar για την ενημέρωσή σας.

Ευχόμαστε σε όλους σας καλές γιορτές!

Χριστός Ανέστη!

15/4/06

Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με ισχύ από 17/04/2006


Εκδόθηκε σήμερα το με αριθμό 1/2006 Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που θα έχει ισχύ από 17/04/2006.

Στο δελτίο αυτό περιλαμβάνονται 1.243 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων μέχρι και την 20/01/2006.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των ως άνω τιμών οι 865 αφορούν σε αντίγραφα ενώ οι υπόλοιπες 378 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) με εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπ’ αριθμ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του Ε.Ο.Φ. και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Το δελτίο τιμών φαρμάκων βρίσκεται στην ιστοσελίδα:
http://www.gge.gr/37/index.asp

Πηγή: http://www.gge.gr/37/sub.asp?1575

14/4/06

APIMEDICA2006 - 1ο Διεθνές Φόρουμ Μελισσοθεραπείας


Ο κ. Δ. Α. Σελιανάκης, Πρόεδρος Δ. Σ. του Ε.ΚΕ.Μ. (Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας) μας ενημέρωσε ότι το Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας συνεχίζοντας την προσπάθεια του για την μελέτη, την τεκμηρίωση και την ανάδειξη των θεραπευτικών ιδιοτήτων των προϊόντων της μέλισσας, οργανώνει το 3ο ετήσιο συνέδριο του 12 - 15 Οκτωβρίου 2006, Ξενοδοχείο Ledra Marriot, Αθήνα.

Αυτή τη φορά, η διοργάνωση έχει διευρυνθεί σημαντικά και γίνεται διεθνής σε συνεργασία με την Apimondia, την παγκόσμια οργάνωση για τη μέλισσα. Τον Οκτώβρη του 2006 φιλοξενούμε λοιπόν στη χώρα μας το "APIMEDICA 2006 - 1st international Forum on Apitherapy" που θα αποτελέσει την πρώτη παγκόσμια διοργάνωση για τη μελισσοθεραπεία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για τις πρακτικές εφαρμογές της μελισσοθεραπείας στην πρόληψη, την υγιεινή, σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις και από πολλές ιατρικές ειδικότητες.

Πιστεύουμε ότι η παρουσία των λειτουργών της υγείας στο συνέδριο και η γνώση που θα αποκομίσουν θα αποβεί ωφέλιμη για όλους και ότι μέσα από τη διάδοση της μελισσοθεραπείας θα συνεισφέρουμε στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.apimedica2006.gr/pagegr.asp?pid=1

12/4/06

Σεμινάριο από την ΠΕΦΝΙ Εταιρεία 15-18 Ιουνίου 2006


Η ΠΕΦΝΙ Εταιρεία μας ενημέρωσε με επιστολή της ότι το ανα διετία Πανελλήνιο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 15-18 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη (Πέμπτη-Κυριακή) και στην Κωνσταντινούπολη (Σάββατο-Κυριακή).

Το θέμα του Σεμιναρίου είναι: "Εξελίξεις σε Αντιμικροβιακά και Κυτταροστατικά φάρμακα".

Αλεξανδρούπολη
Πέμπτη 15-06-2006 "Νεώτερες εξελίξεις στην Αντιμικροβιακή θεραπεία"
Παρασκευή 16-06-2006 "Ογκολογικά φάρμακα"

Κωνσταντινούπολη
Σάββατο 17-06-2006 "Φαρμακοοικονομία"
Κυριακή 18-06-2006 -Επίσκεψη στο Πατριαρχείο - Αγιά Σοφιά

Την επιστολή απέστειλαν οι συνάδελφοι Δρ Όλγα Οικονόμου, Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ Εταιρείας και η Ηλέκτρα Θυμιανού, Γεν. Γραμματέας τους οποίους και πρέπει να ενημερώσετε μέχρι 15 Απριλίου για την συμμετοχή σας.

8/4/06

Σεμινάρια που διοργανώνει η EORTC

Ανακοινώθηκαν τα Σεμινάρια που διοργανώνει η EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer).

EORTC EDUCATION OFFICE - COURSES in 2006

CLINICAL TRIAL STATISTICS FOR NON STATISTICIANS (annual course)
28-30 June, Brussels, Belgium
Chair persons: A. Bartolucci, USA - R. Sylvester, BE

This course is designed as an introduction to the statistical principles, which form the basis for the design and analysis of cancer clinical trials. It will concentrate on the philosophy and understanding of the statistical principles that are used on a day-to-day basis in conducting clinical trials and will not simply present statistical formulae in a cookbook fashion. This course is aimed at non statisticians (medical doctors, data managers, etc.) who are already working in the field of clinical trials and who have completed an introductory course in statistics, or at statisticians with little or no experience in clinical trials.
The course has been awarded 15 CME credit points by the A.C.O.E.

ONE-DAY INTRODUCTION TO EORTC TRIALS (annual course)
8 September, Brussels, Belgium
Chair persons: A. Marinus, BE

This course is dedicated to newly participating members (investigators, data managers, research nurses, etc.), and industry representatives. The purpose of this introductory workshop is to give guidance for participating in EORTC clinical trials activities and clinical trials. Participants will receive information about the functioning of the EORTC and about clinical data management. Trials methodology, randomization procedures, quality control measures, protocol and case report form requirements will be presented, as well as practical guidelines to facilitate the organization of clinical research in the hospital.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Danielle ZIMMERMANN (Ms)
EORTC Education Office
Avenue Emmanuel Mounier 83/11
B - 1200 Brussels, Belgium

Phone: +32-2-774 16 02
Fax: +32-2-772 62 33
E-mail: danielle.zimmermann@eortc.be

Νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιταχύνουν την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα

Η πρόσβαση των ασθενών σε νέα, ενδεχομένως σωτήρια για τη ζωή τους, φάρμακα αναμένεται να επιταχυνθεί με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το εκτελεστικό σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η κίνηση αυτή θα επιτρέπει επίσης ταχύτερη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, όταν τα φάρμακα είναι απαραίτητα για επείγοντες λόγους – λ.χ. σε περίπτωση γρίπης των πτηνών ή τρομοκρατικής επίθεσης.

«Η πρωτοβουλία μας μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά για τους ασθενείς που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, για τις οποίες δεν υπάρχει κάποια θεραπεία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γκύντερ Φερχόϊγκεν, υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις και την βιομηχανία.

«Εάν μια αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να διατεθεί στην αγορά ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ότι σήμερα, ενδέχεται να σώσει ζωές και να μειώσει τον πόνο των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Έως τώρα, χρειάζονταν κατά μέσον όρο 10 χρόνια από την επινόηση ενός νέου φαρμάκου έως την κυκλοφορία του. Εφ’ εξής, τα νέα φάρμακα θα είναι δυνατόν να διατεθούν ευρέως «σε μικρότερο χρονικό διάστημα», αφού πρώτα πάρουν την σχετική άδεια από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Τα φάρμακα αυτά θα παίρνουν άδεια για κυκλοφορία έως το πολύ ένα έτος στην αρχική τους μορφή. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, η εταιρεία που θα τα παράγει θα πρέπει να παράσχει περαιτέρω στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, εάν επιθυμεί να εξακολουθήσει η διάθεσή τους στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι νέες οδηγίες τίθενται άμεσα σε ισχύ, σύμφωνα με την Κομισιόν, ενώ εξεδόθησαν έπειτα από συζητήσεις με τα 25 κράτη-μέλη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Οι οδηγίες θεωρούνται επίσης ένα πρόσθετο εργαλείο στα πλαίσια της αυξημένης ετοιμότητας για ενδεχόμενη πανδημία γρίπης των πτηνών, πρόσθεσε η Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: Reuters

4/4/06

Η αγορά του φαρμάκου στην Ελλάδα


Κυκλοφόρησε η μελέτη του ΙΟΒΕ (ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ) με θέμα "Η αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα" την οποία υπογράφει η κ. Χαρά Κουσουλάκου.

Πρόκειται για μια σημαντικότατη μελέτη στην οποία η κ. Κουσουλάκου παραθέτει με πίνακες και διαγράμματα όλα τα δεδομένα της αγοράς του φαρμάκου. Η συγγραφέας μας είναι γνωστή και από τη συμμετοχή της σε πολλές μελέτες για τα Οικονομικά της Υγείας και έχει συνεργαστεί στο αφιέρωμα για την Ελληνική Νοσοκομειακή Φαρμακευτική στο περιοδικό "European Journal of Hospital Pharmacy"

http://www.eahponline.com/upload/ejhp/Greece50.pdf
http://www.eahponline.com/upload/ejhp/Greece45.pdf
http://www.eahponline.com/upload/ejhp/Greece46(1).pdf
http://www.eahponline.com/upload/ejhp/Greece47-49.pdf

Το ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΙΟΒΕ) είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1975 με δύο σκοπούς: αφενός να προωθεί την επιστημονική έρευνα για τα τρέχοντα και αναδυόμενα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου να παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση και να διατυπώνει προτάσεις, οι οποίες είναι χρήσιμες στη διαμόρφωση πολιτικής.

Στις ιστοσελίδες του ΙΟΒΕ http://www.iobe.gr/all.htm μπορείτε να βρείτε περιλήψεις από μελέτες που αφορούν την φαρμακευτική αγορά, όπως την περίληψη της Ετήσιας Έκθεσης για την αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα (http://www.iobe.gr/files/farmaco.PDF)

Έκθεση για την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα και στην ΕΕ (http://www.iobe.gr/files/farmaco.PDF)

2/4/06

Προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απομιμήσεις φαρμάκων στο διαδίκτυο


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε προειδοποίηση για απομιμήσεις φαρμάκων στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι γίνεται διάθεση του προϊόντος Rimonabant, το οποίο δεν είναι ακόμη εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Το Rimonabant (εμπορική ονομασία Acomplia) αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και για τη διακοπή του καπνίσματος.

"Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο ζωές και υπονομεύει την φαρμακευτική βιομηχανία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσθέτει ότι η πώληση των απομιμήσεων του Rimonabant αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι εγκληματικά στοιχεία εκμεταλλεύονται την ανωνυμία του Διαδικτύου για να πωλούν πλαστά και μη εγκεκριμένα σκευάσματα στο ανυποψίαστο κοινό.

Εφιστάται η προσοχή στους ασθενείς που αγοράζουν μέσω διαδικτύου, ότι πιθανόν να προμηθεύονται μη εγκεκριμένα, πλαστά και γενικότερα παράνομα προϊόντα με αποτέλεσμα να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία των κρατών - μελών, κατά την τελευταία πενταετία προσδιορίστηκαν 170 φάρμακα ως πλαστά, στις παράνομες οδούς διακίνησης. Αυτό το παράνομο εμπόριο συχνά εμφανίστηκε μέσω του διαδικτύου. Μεταξύ των περιπτώσεων που διαπιστώθηκαν τα προϊόντα lifestyle, οι αυξητικές ορμόνες, για (σωματική ενίσχυσηbody building) και τα υπνωτικά φάρμακα παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Μη εγκεκριμένα αντίγραφα και πλαστά εγκεκριμένων προϊόντων για την δυσλειτουργία της στύσης (πχ Viagra, Cialis) και κατά των επιμολύνσεων από ιούς (πχ Tamiflu) επίσης περιλαμβανόταν στους καταλόγους πωλήσεων των εγκληματικών στοιχείων.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά το Rimonabant με την εμπορική ονομασία Acomplia μετά την έγκρισή του από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ. Το σκεύασμα αυτό έχει παρατηρηθεί επίσης ότι βοηθά τους καπνιστές να εγκαταλείψουν την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια.


Πηγές:

http://europe.eu.int/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/06/375&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en
http://www.eof.gr/html/press9925.html
http://news.ert.gr/4/217785.asp

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΕΦΝΙ-Ένωση



Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών στο ΔΣ της
ΠΕΦΝΙ-Ένωσης
http://www.pefni.gr/.

Ψήφισαν 147 συνάδελφοι. Οι συμμετέχοντες υποψήφιοι έλαβαν (με αλφαβητική σειρά):


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αυγερινός Νίκος: 34
Βαϊόπουλος Απόστολος: 35
Δέδε Ζωή: 44
Λάκκας Νίκος: 63
Μακριδάκη Δέσποινα: 58
Τσιατά Αικατερίνη: 55
Τσικαλάκη Ειρήνη: 76


Για εξελεγκτική Επιτροπή οι:

Ιωακειμίδου Άννη: 50
Τζίμης Λεωνίδας: 73
Τρεμπέλα Γιώτα: 26

Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή δουλειά, με ομόνοια και συνεργασία για το καλό του συλλόγου μας και της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε σην ιστοσελίδα της
ΠΕΦΝΙ-Ένωσης
http://www.pefni.gr/.