29/4/06

Να σου πω το μέλλον σου, να σου πω το ριζικό σου!



Είναι αυτή η μηχανή το μέλλον για το επάγγελμά μας; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο:

http://www.mankatofreepress.com/local/local_story_118010409.html?keyword=topstory

Όταν ένας ασθενής παίρνει μια συνταγή, ο γιατρός ρωτά εάν θέλει να χρησιμοποιήσει τον αυτόματο διανομέα φαρμάκων. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός στέλνει τις πληροφορίες της συνταγής στη μηχανή. Ο ασθενής, παίρνει μια συνταγή από τον γιατρό, πηγαίνει στο μηχάνημα και δακτυλογραφεί έναν κωδικό στη μηχανή. Η μηχανή ανατρέχει αυτόματα στις ασφαλιστικές πληροφορίες του ασθενή και διανέμει τα φάρμακα. Υπάρχει ένα τηλέφωνο στη μηχανή που επιτρέπει στον ασθενή να μιλήσει σε έναν φαρμακοποιό από την επιχείρηση που ενεργοποιεί το σύστημα.

Η μηχανή περιέχει 80 διαφορετικά φάρμακα. Τα περισσότερα είναι αντιβιοτικά και αναλγητικά, για τις πιό κοινές συνταγές που δίνονται. Μέχρι τώρα, η μηχανή εκτελεί κατά μέσο όρο σχεδόν 20 συνταγές ανά ημέρα.

Οι μηχανές είχαν συγκεντρώσει αρχικά κάποια κριτική σύμφωνα με την οποία ένας φαρμακοποιός είναι πιθανότερο να αναθεωρήσει την προηγούμενη χρήση συνταγών ενός ασθενή, να κάνει κάποιο έλεγχο για τις αλληλεπιδράσεις ή τα προβλήματα που ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει και να δώσει άλλες συμβουλές. Αλλά η κριτική έχει εξασθενίσει καθώς οι μηχανές πολλαπλασιάζονται. Ακόμη και μερικά φαρμακεία χρησιμοποιούν μια παρόμοια μηχανή.

Το InstyMeds εφευρέθηκε και αναπτύχθηκε στη Μινεσότα των ΗΠΑ από τον Ken Rosenblum, ο οποίος άρχισε την επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης Mendota. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Μινεσότα έδωσε την έγκρισή του για χρήση των μηχανών το 2001. Οι μηχανές χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.



Πρόσφατα, μια άλλη επιχείρηση, η Asteres, άρχισε να παράγει αυτόματες μηχανές χορήγησης φαρμάκων και εκτέλεσης συνταγών, που αρχίζουν να παρουσιάζονται στα φαρμακεία και τα παντοπωλεία στις δυτικές και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.


Πηγή:
http://www.mankatofreepress.com/local/local_story_118010409.html?keyword=topstory