23/11/11

Η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων


Δόθηκε στην δημοσιότητα η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία ισχύει από την 1η Νοεμβρίου για τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Με βάση τη νέα λίστα, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών υπάγονται 365.000 περίπου εργαζόμενοι, από 531.000 που ήταν με βάση το σημερινό καθεστώς.

Μεταξύ των επαγγελμάτων αναφέρονται και:




Βλέποντας να αναφέρονται οι Χημικοί και οι Βιοχημικοί (και μάλιστα ανεξάρτητα σε ποιό χώρο εργάζονται), θεωρήσαμε σωστό οτι κάπου θα δούμε και τους Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Βιολόγους, Ακτινοφυσικούς, που είναι γνωστό σε όλους, οτι ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Όμως το αυτονόητο απουσιάζει από την ελληνική πραγματικότητα. Αν δεν τροποποιηθεί αυτή η Απόφαση, τότε στον ίδιο εργασιακό χώρο θα υπάρχουν εργαζόμενοι που το επάγγελμά τους θα είναι στα "Βαρέα και Ανθυγιεινά" και άλλοι που θα είναι στα "Ελαφρά και Υγιεινά"!!!

Ακολουθεί όλη η Απόφαση για ενημέρωσή σας (αναμένουμε κινήσεις από τα εργασιακά σωματεία των κλάδων που δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα).

apofasi bae teliko_23_11


Πηγή

ΤΑ ΝΕΑ online