17/4/11

Στιγμιότυπα από το Connectathon 2011 για τη διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων στην Υγεία


Το Connectathon είναι ένας «μαραθώνιος συνδεσιμότητας» πέντε ημερών για τη δοκιμή της διαλειτουργικότητας των συστημάτων πληροφορικής υγείας.



Η IHE Ευρώπης με τη διοργάνωση του Connectathon δημιουργεί μια  μοναδική ευκαιρία  να δοκιμαστούν οι εφαρμογές πληροφορικής που αφορούν τις υπηρεσίες υγείας  με συστήματα  και προϊόντα  από άλλους προμηθευτές σε ένα περιβάλλον  πραγματικού χρόνου.

Για πέντε ημέρες σε μια τεράστια αίθουσα είναι συνδεδεμένοι με Internet υψηλής ταχύτητας, πάνω από 300 μηχανικοί πληροφορικής που συνεργάζονται σε ένα έντονο περιβάλλον για να διασυνδέσουν  περισσότερα από 100 συστήματα και σε συνεργασία μεταξύ τους να επιτύχουν την επίλυση των προβλημάτων ώστε να κατακτήσουν το "αστέρι" της IHE. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το κόστος για τον προσδιορισμό και καθορισμό ενός σφάλματος (bug) του συστήματος κατά τη διάρκεια ενός Connectathon είναι 10 φορές λιγότερο δαπανηρό και δύσκολο από σε ένα σύστημα τη στιγμή που θα είναι εγκατεστημένο σε ένα νοσοκομείο ή μία κλινική.


Ένα σαφές πλεονέκτημα αυτής της εβδομάδας εντατικών εργασιών, είναι ότι τα αποτελέσματα για  κάθε δοκιμασία δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο ΙΗΕ-EuropeΗ απόδειξη της  συμμόρφωσης προς τις δοκιμασίες του IHE παρέχει στους χρήστες τη διαβεβαίωση ότι η εφαρμογή  που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν είναι συμβατή με άλλα συστήματα που έχουν δοκιμαστεί στο Connectathon . 

Όλο και περισσότερα νοσοκομεία περιλαμβάνουν πλέον την απαίτηση για συμμόρφωση με τις δοκιμασίες του IHE στα αιτήματά τους για την υποβολή προτάσεων όταν πρόκειται να προμηθευτούν μία εφαρμογή, για να βεβαιωθούν ότι η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Με χαρά μας είδαμε και συνομιλήσαμε και με Έλληνες επιστήμονες της πληροφορικής από την εταιρία gnomon που πήραν μέρος στο τμήμα για το epSOS.

Εδώ είναι μερικά στιγμιότυπα από το Connectathon στην Πίζα της Ιταλίας, 11-15 Απριλίου 2011.

Μπορείτε να βρείτε επίσης συλλογή από φωτογραφίες από τα διάφορα Connectathon  εδώ.





















Πηγές

http://www.ihe-europe.net/


Informatique Médicale,TIC & Pharmacie