22/3/11

Συνεργασία Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Άμυνας σε θέματα Υγείας


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έδωσαν κοινή Συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011.

Όλη η συνέντευξη και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων είναι ΕΔΩ.

Από τις τοποθετήσεις των Υπουργών σημειώνουμε τα σημεία που αφορούν το φάρμακο. Ακολουθούν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις.

Ευ. Βενιζέλος:
...
Το ίδιο θα κάνουμε και σε σχέση με το φάρμακο. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θέλουμε να εντάξουμε το σύστημα «Φίλιππος», που είναι το πληροφορικό σύστημα των στρατιωτικών νοσοκομείων στην προσπάθεια αυτή, και να εντάξουμε και τις άλλες δυνατότητες που έχουμε, όπως για παράδειγμα το στρατιωτικό εργοστάσιο παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού.

Το πρόγραμμα «Φίλιππος» πρέπει να εναρμονιστεί και να καταστεί συμβατό με τα πληροφορικά προγράμματα του Υπουργείου Υγείας.
...

Α. Λοβέρδος:
...
Σε ό, τι αφορά την πολιτική του φαρμάκου. Τα είπε, δεν τα επαναλαμβάνω. Δίνω έμφαση σε κάτι που αφορά τις τιμές και την προμήθεια των υλικών. Οι κυρίες και οι κύριοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του Υπουργείου Υγείας ξέρουν, ότι υπήρξε μία συζήτηση πρόσφατη στην Εθνική Αντιπροσωπεία, για τις πολύ καλές τιμές που έχουν επιτύχει ορισμένα στρατιωτικά νοσοκομεία, το 401 ήταν το κοινοβουλευτικό παράδειγμα.

Αυτό μας οδήγησε, κυρίες και κύριοι, στον πρόσφατο νόμο μας να συμπεριλάβουμε διάταξη σύμφωνα με την οποία ακόμη και αν ένας διαγωνισμός καταλήγει στη πιο συμφέρουσα τιμή, εάν διαπιστώνεται ότι στην εγχώρια αγορά, για το ίδιο υλικό με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, έχει γίνει αλλού πιο συμφέρουσα αγορά - στην εγχώρια αγορά επαναλαμβάνω - τότε θα καταργείται ο διαγωνισμός και θα πηγαίνουμε στη πιο συμφέρουσα τιμή.
...

Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ online", από τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, ότι δηλ. θα εντάξουν και το εργοστάσιο γενόσημων του στρατού στο σύστημα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο προμήθειας του ΕΣΥ με σημαντικά φάρμακα που παράγουν στρατιωτικά φαρμακευτικά εργαστήρια.

Πηγές

ΥΥΚΑ

ΤΑ ΝΕΑ online