3/2/10

Δημιουργία «Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου» στο Κιλκίς


Οι Φαρμακοποιοί του νομού Κιλκίς για άλλη μια χρονιά έκοψαν την ετήσια πίτα τους στο κέντρο «Λέσχη Κυνηγών» στο Κιλκίς, την Κυριακή 31-01-10.

Ο Πρόεδρος του Φ.Σ Κιλκίς κ. Αγαθόπουλος Δημήτριος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε ο Φ.Σ.Κ. στον προγραμματισμό του για το 2010, η σημαντικότερη των οποίων ήταν η πρότασή του προς τον Ιατρικό σύλλογο και την Κοινωφελή υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς, για την δημιουργία του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ».

Με την σειρά τους ο Δήμαρχος Κιλκίς εξήγγειλε επίσημα την πρόθεση του Δήμου Κιλκίς για την ίδρυση και λειτουργία του "Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου" και ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ. Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος, ανακοίνωσε την σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου για το ίδιο θέμα.

Τόσο ο Δήμαρχος Κιλκίς όσο και ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου εξέφρασαν την αναγκαιότητα, κυρίως στις συνθήκες του σήμερα, υλοποίησης τέτοιων ή παρόμοιων δραστηριοτήτων από τους φορείς του νομού εκδηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Πρόθεση όλων είναι το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί εντός του επόμενου τριμήνου.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς υλοποίησης και διαχείρισης του έργου είναι:

• Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς
• Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς
• Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς
• Σωματείο Διανεμητικού (ΔΙ.ΛΟ.ΦΑ.ΚΙΛ)

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, θα δημοσιευτούν ο κανονισμός λειτουργίας και η Διοικούσα Επιτροπή του «Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου».



Πηγή

http://www.fskilkis.gr/