14/9/09

Eπικαιροποιημένος κατάλογος φαρμάκων τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο ημερήσιο ενοποιημένο (κλειστό) νοσήλιο των Νοσοκομείων


Λόγω ατελούς εκτύπωσης του επικαιροποιημένου καταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων ο οποίος απεστάλει από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρ.πρωτ. Υ4α/107294/11-8-2009, δημοσιεύεται εκ νέου ο επικαιροποιημένος κατάλογος των φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο ημερήσιο ενοποιημένο (κλειστό) νοσήλιο των Νοσοκομείων επειδή το κόστος ημερήσιας δόσης θεραπείας, υπολογισμένο στην επίσημη χονδρική τιμή προσαυξημένη κατά 5%, είναι μεγαλύτερο του 70% του ημερήσιου ενοποιημένου (κλειστού) νοσηλίου του Παθολογικού τομέα Γ’ θέσης, ήτοι των 41,10 ευρώ. Ο εν λόγω κατάλογος περιλαμβάνει μέχρι και τα φάρμακα του 3ου/2009 Δελτίου Τιμών Φαρμάκων του Υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο δημοσιεύτηκε στις 5/6/2009.

Ο κατάλογος συνοδεύεται με Διευκρινιστικό Σημείωμα που αφορά στον τρόπο χρέωσης συγκεκριμένων φαρμάκων καθώς και στην επεξήγηση των συντμήσεων.

Επίσης, δημοσιεύεται, πλην των παραπάνω, και ο αντίστοιχος επικαιροποιημένος κατάλογος των φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία υπάγονται στις εξαιρούμενες του κλειστού νοσηλίου φαρμακολογικές κατηγορίες.

Από τις παρακάτω διευθύνσεις - συνδέσεις μπορείτε να μεταφορτώσετε τα αντίστοιχα αρχεία:


1. Κατάλογος φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο ημερήσιο ενοποιημένο (κλειστό) νοσήλιο των Νοσοκομείων επειδή έχουν κόστος ημερήσιας δόσης θεραπείας μεγαλύτερο των 41,10 ευρώ, [ΥΑ Υ4α/οικ 1320/3.2.98 (ΦΕΚ 99Β’)]

http://www.eof.gr/assets/Katalogos_0809.xls


2. Διευκρινιστικό Σημείωμα

http://www.eof.gr/assets/DSimeiomaNosilio.pdf


3. Κατάλογος φαρμακευτικών προϊόντων που υπάγονται στις εξαιρούμενες του κλειστού νοσηλίου φαρμακολογικές κατηγορίες.

http://www.eof.gr/assets/ExeirFarmaka.xls


Πηγή

http://www.eof.gr/