30/6/08

3ο Πανελλήνιο Forum Ογκολογίας


Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Πανελλήνιου Forum Ογκολογίας μας ενημέρωσε οτι από 4-6 Ιουλίου 2008 διοργανώνεται στα Χανιά - Κρήτης το Forum της Ογκολογίας με θέμα "Δημιουργικός Διάλογος με την Ελλάδα της Διασποράς".

Ο Δ/ντής της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Δρ Γιάννης Βαρθαλίτης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής αναφέρει:

"Στο 3ο Πανελλήνιο Forum Ογκολογίας προσκαλέσαμε διακεκριμένους Έλληνες, επιστήμονες της διασποράς, με αξιόλογο κλινικό-ερευνητικό έργο, στο ευρύτερο πεδίο της Ογκολογίας, μαζί με γιατρούς με διεθνή αναγνώριση ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Πιστεύομε ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το 1ο Πανελλήνιο Forum Ογκολογίας (2O02) αρχίζει να παγιώνεται στα επιστημονικό δρώμενα της ογκολογικής κοινότητας της χώρας μας. Το 1ο και 2ο Forum κατάφεραν να συγκεντρώσουν στα Χανιά γιατρούς που ασχολούνται με ογκολογικούς ασθενείς, καθώς και επιστήμονες που ασκούν διοίκηση στην Υγεία, μαζί με κυβερνητικούς παράγοντες και επιτελικά στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι σε συνδυασμό με αναγνωρισμένους δημοσιογράφους, έδωσαν επιπλέον της ιατρικής, μια κριτική κοινωνική-οικονομική διάσταση στο σύνθετο πρόβλημα του καρκίνου, όπως αυτό εξελίσσεται στις αρχές του 21ου αιώνα. Φέτος, θέλησή μας είναι να δοθεί η ευκαιρία και ο χρόνος να παρουσιαστεί η συλλογική προσπάθεια που επιτελείται παγκόσμια στην αντιμετώπιση του καρκίνου, δίνοντας το βήμα στους Έλληνες της διασποράς. Παράλληλα θέλουμε να διατηρηθεί ανοιχτός ο δρόμος της γνώσης στους νέους γιατρούς και να τους δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσουν εκπαιδευτικές-ερευνητικές επαφές με τους Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού. Μέσα στο χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου ευελπιστούμε να συνδυάσουμε τον εποικοδομητικό δημιουργικό διάλογο και το φιλικό περιβάλλον, μαζί με την επιθυμία μας να προσαρμοσθούμε στις ιλιγγιώδεις εξελίξεις του γνωστικού αντικειμένου της ογκολογίας."

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία: Ε.Τ.S. Events & Travel Solutions, τηλ. 210-9880032, φαξ. 210-9881303
emai: ets@otenet.gr ets@events.gr
website: http://www.events.gr