2/7/07

Αντικατάσταση των βιβλιαρίων ασθενείας και φαρμάκων με κάρτα


Η εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Κάρτα-εξπρές για την υγεία όλων των ασφαλισμένων!" σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που έχει καταρτιστεί με εντολή του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου με περιεχόμενο τις διαδικασίες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και συνταγογράφηση φαρμάκων με τη χρήση κάρτας υγείας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την ελεύθερη επιλογή γιατρού και την αντικατάσταση του βιβλιαρίου ασθενείας με κάρτα η οποία θα έχει συγκεκριμένο πλαφόν για κάθε ασφαλισμένο και με αυτό θα καλύπτονται όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την αγορά φαρμάκων και βοηθημάτων!

Η καινοτομία που περιέχεται στο νομοσχέδιο και αναμένεται να ανακουφίσει τους ασφαλισμένους που δεν θα περιμένουν πλέον να πάρουν υπογραφές, εγκρίσεις και σφραγίδες για να πληρώσουν ένα φάρμακο, είναι η καθιέρωση ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που θα μοιάζει με πιστωτική και με την οποία θα γίνονται όλες οι συναλλαγές των ασφαλισμένων με τα… φαρμακεία!

Η κάρτα θα είναι πιστωμένη από κάθε ασφαλιστικό οργανισμό με συγκεκριμένο ποσό που θα αντιστοιχεί στην προεγκριθείσα ετήσια δαπάνη για κάθε ασφαλισμένο.

Κάθε ασφαλισμένος, υπηρεσία και φάρμακο θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο κωδικό.

Κάθε εκτέλεση υπηρεσίας (αγορά φαρμάκου) θα καταχωρίζει στο ηλεκτρονικό σύστημα με τον κωδικό της, στον κωδικό του ασφαλισμένου στον οικείο ασφαλιστικό οργανισμό σε πραγματικό χρόνο με αντίστοιχη μείωση του πιστωτικού ορίου της ηλεκτρονικής κάρτας του ασφαλισμένου και προηγούμενο έλεγχο από τον πάροχο υπηρεσίας της ταυτότητας του ασφαλισμένου.

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο ανατρέξτε στη διεύθυνση της εφημερίδας: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=15132&colid=37&catid=33&dt=2007-06-24%200:0:0


Πηγή

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής