30/6/07

Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών


Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, και της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ.

Σημειώνουμε το σημείο που αναφέρεται στη χορήγηση των υποκαταστάτων από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αυτό σημαίνει οτι θα εμπλέκονται τα Φαρμακευτικά τμήματα των Νοσοκομείων; Αν ναι θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες!
...
"7η Δράση Πρόγραμμα Θεραπείας του ΕΣΥ

Μία καθοριστική τομή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Προβλέπουμε την σταδιακή και στοχευμένη ενσωμάτωση των μονάδων υποκατάστατων του ΕΣΥ σε γενικά νοσοκομεία της χώρας και τα πλαισιώνουμε με κέντρα ψυχοκοινωνικής στήριξης για να συνδέσουμε την στεγνή προσέγγιση με τη θεραπεία των υποκαταστάτων.

Παράλληλα θέτουμε ποιοτικές προδιαγραφές στην χορήγηση της μεθαδόνης και την συνδέουμε με την ψυχοκοινωνική θεραπεία.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε οικονομίες κλίμακας, δίνομε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη λίστα της ντροπής και κυρίως δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα ολιστικό κύκλο θεραπείας που οδηγεί στην κοινωνική επανένταξη.
"

Όλο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Τύπου του Υπουργού μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση: http://www.mohaw.gr/gr/theministry/nea/deltio20070628.2