30/6/07

Εθνικό Συνταγολόγιο 2006 και εγκατάσταση στον server του νοσοκομείου


Όπως γράφαμε στη nosfar τον Μάρτιο του 2007, ο ΕΟΦ διαθέτει τη νέα έκδοση του Εθνικού Συνταγολογίου σε ηλεκτρονική μορφή (CD–ROM).

Εμείς σχολιάσαμε ότι μέχρι και την έκδοση 2004, το Εθνικό Συνταγολόγιο ήταν δωρεάν για τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ και εκφράζαμε την ελπίδα η τακτική αυτή να συνεχιστεί και με την νέα έκδοση, τόσο την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική.

To CD που περιέχει το Εθνικό Συνταγολόγιο διατίθεται δωρεάν στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά μόνο 1 ένα αντίγραφο για κάθε νοσοκομείο και είναι απαραίτητο να είναι τοποθετημένο στο drive του υπολογιστή για να τρέξει το πρόγραμμα !!!.

Εμείς, επειδή φοβόμαστε μήπως αυτό το 1 ένα και μοναδικό αντίγραφο για το νοσοκομείο μπορεί να καταστραφεί, να γραντζουνιστεί, να χαθεί... σας προτείνουμε να ζητήσετε από το διαχειριστή του δικτύου σας να το εγκαταστήσει μόνιμα στον κεντρικό server του νοσοκομείου, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί από τα τερματικά τους.

Επίσης μπορείτε να ζητήσετε από το διαχειριστή του δικτύου σας να διερευνήσει αν παρέχεται η δυνατότητα από την άδεια χρήσης του προγράμματος, να δημιουργηθεί "εικόνα" του cd στο σκληρό δίσκο με κάποιο από τα προγράμματα που διατίθενται δωρεάν.

Επίσης στη περίπτωση που πρέπει να δημιουργηθεί ένα ακριβές αντίγραφο του cd, ώστε να υπάρχει πάντα στο νοσοκομείο ένα cd σε περίπτωση που το πρωτότυπο χαθεί ή καταστραφεί από την καθημερινή χρήση, να διερευνήσει ο διαχειριστής του δικτύου σας τη δυνατότητα, αν προβλέπεται από την άδεια χρήσης, να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο ασφαλείας.