10/12/06

Διαδηλώσεις στην Μ. Βρετανία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ


Η κυβέρνηση Μπλερ με δικαιολογία ότι οι πιστώσεις για την ΥΓΕΙΑ παρουσιάζουν «έλλειμμα» και ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) έχει χάσει το στόχο της, προωθεί μεγάλες περικοπές και περατώσεις κυρίως για να εισχωρήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να μειωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων στον ιατρικό κλάδο και να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Φαίνεται ότι ο τομέας της Υγείας δέχεται επιθέσεις με επιμέρους παρεμβάσεις - ένα νοσοκομείο που αναγκάζεται να κλείσει θαλάμους από τη μία, κοινοτικές υπηρεσίες που κόβονται από την άλλη - αλλά αυτές οι επιθέσεις είναι μέρος των κυβερνητικών εθνικών πολιτικών, που πρέπει να πολεμηθούν σε εθνικό επίπεδο. Θέλουν να τεμαχίσουν τον τομέα της Υγείας, ώστε να μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν και να δουλέψουν με σκοπό το κέρδος.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνθρωποι κατέβηκαν σε διαδήλωση την 1η Νοεμβρίου στο Κοινοβούλιο για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στις καταστρεπτικές περικοπές και τις περατώσεις στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν πολίτες από όλη τη χώρα. από το Γιορκσάιρ ως τη νότια ακτή. Από τις περιοχές όπου το τοπικό νοσοκομείο, στο οποίο στηρίζονται χιλιάδες, το οποίο πρόκειται να κλείσει, ή από τις πόλεις όπου οι πτέρυγες ατυχημάτων εντατικής, ή μαιευτικής και άλλοι θάλαμοι πρόκειται να περικοπούν.

Πριν από δύο εβδομάδες στο Nuneaton οκτώ ομάδες εκστρατείας από όλη τη χώρα συναντήθηκαν για να οργανώσουν το κίνημα Ενωμένοι Πολίτες για τη Διάσωση των Νοσοκομείων (PUSH). Έχουν αποφασίσει για μια άλλη εθνική συνεδρίαση στις 2 Δεκεμβρίου.

Γίνεται έκκληση για μια εθνικά συντονισμένη εκστρατεία που μπορεί να ενώσει τις τοπικές ομάδες και οι συνδικαλιστές να γίνουν ισχυρότεροι και αυτή η οργάνωση ενωμένη να γίνει πιο δυνατή στη βάση της.

Πηγή

http://ygeianet.gr/keimeno.php?id=239