22/11/05

Παράταση για την ολοκλήρωση της Πανευρωπαϊκής μελέτης

Όπως γνωρίζετε η προθεσμία για την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων για την Πανευρωπαϊκή μελέτη της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής έληγε 31 Οκτωβρίου 2005. Μέχρι αυτή την ημερομηνία είχαν συμπληρωθεί λίγα ερωτηματολόγια από τους Διευθυντές των Φαρμακευτικών τμημάτων όχι μόνο των Ελληνικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΑΗΡ (http://www.eahponline.com) (European Association of Hospital Pharmacists). Για τον λόγο αυτό δόθηκε παράταση μέχρι 1 Μαρτίου 2006.

Η έρευνα αναφέρεται σε 28 ευρωπαϊκές χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθετα επίσης της Ελβετίας, της Νορβηγίας και της Κροατίας.

Κάθε 5 χρόνια πραγματοποιείται με ερωτηματολόγιο που συμπληρώνεται από όλους τους Διευθυντές των Νοσοκομειακών Φαρμακείων της Ευρώπης, η έρευνα για την κατάσταση του επεγγέλματός μας. Οι δύο προηγούμενες έρευνες ήταν το 1995 και το 2000.

Εφέτος η έρευνα γίνεται μέσω Ιντερνετ με ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρώσουμε στην ιστοσελίδα

http://survey.eahponline.org

Έχουν σταλεί σε όλους τους συναδέλφους οδηγίες, ο Αριθμός Ταυτότητας κάθε Νοσοκομείου και ο Κωδικός Εισόδου για κάθε Νοσοκομείο.

Όπως αντιλαμβάνεστε γίνεται κάθε 5 χρόνια η σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια τόσο ατομικά για κάθε νοσοκομείο, όσο και σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Έχει προετοιμαστεί ένα ερωτηματολόγιο για μας στο Ιντερνετ με 90 ερωτήσεις. Με το να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο θα συμβάλουμε σε μια ακριβέστερη παρουσίαση της κατάστασης της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής όπως ασκείται στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, θα πάρουμε επίσης μια καλή αντίληψη της προόδου που έχει σημειωθεί πρόσφατα στο επάγγελμα στη χώρα μας καθώς επίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό θα μας έδινε ένα κίνητρο για την περαιτέρω εργασία μας και θα αύξανε την προσωπική συμβολή μας στην ανάπτυξη της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής.

Δεδομένου ότι μπορείτε να βρείτε απαραίτητο να ψάξετε τις απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις στη διαχείριση του νοσοκομείου σας, σας προτείνουμε να τυπώσετε ένα έντυπο του ερωτηματολογίου πριν αρχίσετε να το συμπληρώνετε.

Ρίξτε μια λεπτομερή ματιά στο ερωτηματολόγιο και συλλέξτε τις απαντήσεις που δεν μπορείτε να απαντήσετε οι ίδιοι. Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να αρχίσετε να απαντάτε στο ερωτηματολόγιο που ευρίσκεται στο Ιντερνετ. Αν έχετε πρόβλημα στη χρήση του Ιντερνετ μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός συνεργάτη σας που γνωρίζει τη χρήση του.

Η έρευνα πραγματοποιείται με τελευταία ημερομηνία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου στο Ιντερνετ την 1 Μαρτίου 2006.