21/1/15

«Μετά το πτυχίο τι;», Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος


Το Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών Φαρμακευτικής που γεννήθηκε με αφορμή το ερώτημα «Μετά το πτυχίο τι;».

Σκοπός του είναι να παρουσιάσει στους εν δυνάμει κατόχους ενός πτυχίου Φαρμακευτικής τις επαγγελματικές δυνατότητες που τους δίνονται, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, τις κινήσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί επαγγελματίες του χώρου και που ένας αυριανός Φαρμακοποιός μπορεί να μιμηθεί, να καταργήσει ή να βελτιώσει.

Το συνέδριο αυτό θα περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια από άτομα που ανήκουν και δραστηριοποιούνται στον Φαρμακευτικό Χώρο, πρόθυμοι να μεταφέρουν την εικόνα του σε φοιτητικό κοινό.



Οι 3 κύριοι κορμοί πάνω στους οποίους θα βασιστεί το συνέδριο είναι Νοσοκομείο - Βιομηχανία - Φαρμακείο, καθώς αποτελούν και τους 3 επαγγελματικούς τομείς στους οποίους μπορεί να δραστηριοποιηθεί ένας φαρμακοποιός.


Το πρώτο ΣΦΦΕ θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, υπό την αιγίδα του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών την Άνοιξη του 2015. Σκοπός είναι να εδραιωθεί σαν θεσμός του Πανεπιστημίου και να γίνει γνωστό σαν μια προσπάθεια φοιτητών να δουν και να δείξουν τρόπους να εξελιχθεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού σε εποχές που η επαγγελματική ευρηματικότητα και δημιουργικότητα είναι πιο επιτακτικές από ποτέ. Αποτελεί μια προσπάθεια που οργανώνεται και παρουσιάζεται από φοιτητές σε φοιτητές.

Πηγές

ΣΦΦΕ

https://www.facebook.com/sffegr