7/6/14

Προϋπολογισμοί Νοσοκομείων του ΕΣΥ και Κάλυψη των Ανασφάλιστων Πολιτών


Η ΠΕΦΝΙ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων) έστειλε στον Υπουργό Υγείας επιστολή στην οποία αναφέρει:

"Οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας εκφράζουμε την αγωνία μας για την επικείμενη διαδικασία κάλυψης της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.

Μη γνωρίζοντας το ακριβές ύψος αυτής της δαπάνης αναρωτιόμαστε για τον τρόπο κάλυψής της από τα Νοσοκομεία, δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί τους, οι οποίοι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις φτάνουν μέχρι τον Σεπτέμβρη, δεν επαρκούν για τις τρέχουσες ανάγκες και ήδη, γι’ αυτό το λόγο, πολλοί ασθενείς παραπέμπονται στον ΕΟΠΥΥ για νοσοκομειακά φάρμακα.

Η συρρίκνωση της υγειονομικής δαπάνης έχει τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους χρόνιους ασθενείς που συχνά οδηγούνται σε αναβολή ή/ και διακοπή της θεραπείας τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους. Η λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ, οδηγώντας σε μεγάλες περιπέτειες τη Δημόσια Υγεία.

Θεωρούμε αναγκαία την κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και την παροχή συμπληρωματικών κονδυλίων στα Νοσοκομεία, ικανών να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες, έτσι ώστε και η πρόσβαση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία να είναι απρόσκοπτη αλλά και η θεραπεία τους να είναι ασφαλής και αποτελεσματική."

Μπορείτε να δείτε όλη την επιστολή ΕΔΩ.

Πηγή

ΠΕΦΝΙ