28/5/14

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας


Καλύτερη ποιότητα ζωής στους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) θα προσφέρουν τα νέα φάρμακα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια. Τα φάρμακα αυτά εντάσσονται στην κατηγορία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, θα δρουν στοχευμένα στους μηχανισμούς που προκαλούν τη νόσο και θα έχουν λιγότερες παρενέργειες.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, καθηγητής νευρολογίας στο ΑΠΘ Αναστάσιος Ωρολογάς, με αφορμή την 28 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ.

Σήμερα 2,5 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων ανέρχεται στις 12.000.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνει μια σειρά από ενέργειες, με κορυφαία τη διοργάνωση του MS Festival 2014, που θα φιλοξενηθεί την 1η Ιουνίου (10.30-16.30), για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενέργειες ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος γύρω από έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, να μάθουν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής, να γνωρίσουν καλύτερα τον κύκλο των συνεργατών και υποστηρικτών της Ελληνικής Εταιρίας για τη ΣΚΠ και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση.

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί πάνω από 6.000 μέλη πανελλαδικά.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 19 χρόνια με στόχο:
  • την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο, 
  • τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι, 
  • την επανένταξη τους μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο 
  • την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος, 
  • την συμβολή τόσο στη σωστή χρήση της υπάρχουσας θεραπείας, όσο και στην έρευνα για την εύρεση οριστικής θεραπείας, 
  • την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) σε θέματα γύρω από τη νόσο.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΕΣΚΠ :
Εύα Ιωαννίδου: 2310-949.909 ecopromotion.gr :
Ρία Χ”Χρηστίδου… 2310-753.123

Πηγή

http://www.gmss.gr/