3/2/14

Σχετικά με την εφαρμογή της Απόφασης διάθεσης των ΦΥΚ από τα Νοσοκομεία


Η συν. Ειρήνη Τσικαλάκη έστειλε στη Nosfar τη διεύθυνση άρθρου στην ιστοσελίδα Ygeia360, που αναφέρεται σε απόψεις για το τι σημαίνει η εφαρμογή της Απόφασης διάθεσης όλων των ΦΥΚ από τα Νοσοκομεία (αριθμ. πρωτοκόλλου 3457, ΦΕΚ 64 Β', 16/01/2014), η οποία αφορά μεταξύ άλλων τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του νόμου 3816/2012 με ένδειξη για νοσοκομειακή μόνον χρήση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο, η απόφαση θα οδηγήσει σε "επικίνδυνους κλυδωνισμούς και "ασφυξία"". Δεδομένης της νέας υπουργικής απόφασης για τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωμένη να ενισχύσει συμμετρικά τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ για τα φαρμακεία τους, εάν θέλουμε να αποφύγουμε τα τελευταία να οδηγηθούν λίαν συντόμως σε οικονομική αδυναμία να εξυπηρετούν ακόμη και τους εσωτερικούς ασθενείς των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας."

Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός", για το άρθρο στη διεύθυνση: Ygeia360