13/11/13

Ταιριάζουμε στην Αίγινα - παράθυρο στη ζωή και εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα


"Τρέχουμε όλοι μαζί" ήταν ο τίτλος της τελευταίας εκδήλωσης του φετινού φεστιβάλ "Ταιριάζουμε στην Αίγινα", του δεύτερου που διοργανώθηκε στο νησί.

Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου στο κέντρο της Αίγινας όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν με την ελπίδα για ένα ομορφότερο κόσμο, όπου δεν χωρούν προκαταλήψεις.

Η 3ήμερη εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στην Αίγινα» 4,5,6 Οκτωβρίου 2013 , ήταν μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης έγιναν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στην παλιά προβλήτα του νησιού υπό το φως των ζωγραφισμένων χάρτινων φαναριών από μαθητές των σχολείων της Αίγινας. Η εναρκτήρια ημέρα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο γυναικών, το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας και το γυμναστήριο ΝΑΜΑ. Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη θεατρική παράσταση «Τα γράμματα χορεύουν» από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου της Αίγινας αλλά και τη δράση «Λαμπυρίσματα» με τα πολύχρωμα ελπιδοφόρα φαναράκια που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του νησιού με τη βοήθεια του καταξιωμένου ζωγράφου και υπεύθυνου εικαστικών του φεστιβάλ Νεκτάριου Κοντοβράκη.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των δημοτών της Αίγινας σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής και της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινή ζωή. Γι' αυτό το σκοπό διοργανώθηκε Ημερίδα ενημέρωσης στο Ίδρυμα Καψάλη με θέμα: «Παράθυρο στη ζωή» που αφορούσε την ομαλή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές οι: Κατερίνα Γιαννακοπούλου Επιστ.Υπεύθ. Κέντρου Ημέρας ΑΛΜΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ, ο Χάρης Τομαρίδης Ψυχίατρος –ψυχαναλυτής, και ο Λάζαρος Αθανασιάδης Φυσίατρος.


Πηγές

Aegina Portal

Ygeia360.gr

E-go.gr