19/5/13

Πώς εγγυόμαστε την πρόσβαση στα φάρμακα στην Ελλάδα;


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) διοργανώνει διεθνές συνέδριο στην Αθήνα, με θέμα: «Πώς εγγυόμαστε την πρόσβαση στα φάρμακα στην Ελλάδα;». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου, 2013 στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://tacd-ip.org/

Η οικονομική κρίση επηρεάζει βαθύτατα το ελληνικό σύστημα υγείας και θέτει εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στα φάρμακα. Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:

α) να γίνει μία ολοκληρωμένη επισκόπηση της τωρινής κατάστασης στην Ελλάδα σε σχέση με την πρόσβαση στα φάρμακα (Access to Medicines, A2M) και
β) να παρουσιαστούν προτάσεις και λύσεις στο πρόβλημα.

Οι ομιλητές θα αναλύσουν μεταξύ άλλων, τις αλλαγές που έχουν επέλθει λόγω της κρίσης στην αγορά του φαρμάκου και τους λόγους για τους οποίους πολλές κοινωνικές ομάδες είτε δεν έχουν πλέον πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται ή αναγκάζονται να πληρώσουν πολύ πιο ακριβά για την απόκτησή τους.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την TACD με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου, του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας. Eιδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εξετάσουν πιθανές εναλλακτικές επιλογές στις υψηλές τιμές των φαρμάκων, καθώς και νέα μοντέλα καινοτομίας και ιατρικής έρευνας με σκοπό την παροχή προσιτών φαρμάκων. Ενδεικτικά, θα εξεταστούν νέες μέθοδοι ιατρικών προμηθειών, πιθανά νέα συστήματα εκμετάλλευσης των φαρμάκων και προτάσεις πολιτικής σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου και η γλώσσα εργασίας είναι τα ελληνικά. Θα υπάρχει διερμηνεία από και προς τα αγγλικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 30 Μαΐου 2013, με την αποστολή μηνύματος στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: a2m.athensconference@gmail.com (λόγω περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να παραβρεθείτε στις εργασίες του συνεδρίου.

Πηγή

Ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από: Δέσποινα Μακριδάκη, Δ/ντρια Φαρμακευτικού τμήματος, "Σισμανόγλειο" ΓΝΑ, Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ