6/2/13

Τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία εκπέμπουν SOS


Η ΠΕΦΝΙ δημοσίευσε επιστολή σύμφωνα με την οποία "εκπέμπει SOS" προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την επιστολή, το τελευταίο διάστημα το μόνο που μπορεί να χαρακτηρίσει τη λειτουργία των νοσοκομειακών φαρμακείων είναι απόγνωση και απογοήτευση.

S O S Οι προϋπολογισμοί κόβονται και η μείωση ξεπέρασε ήδη το περσινό όριο ασφαλείας. Σε λίγο δεν θα μπορεί να ικανοποιηθεί όχι μόνο η επάρκεια αλλά ούτε και η ασφάλεια της θεραπείας των νοσηλευόμενων ασθενών. Οι εξωτερικοί ασθενείς, που δεν βρίσκουν πλέον τα φάρμακά τους στα ιδιωτικά φαρμακεία , ταλαιπωρούνται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από τον ΕΟΠΥΥ πίσω στα νοσοκομεία, χωρίς να μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους γιατί όλοι προσπαθούν να περιφρουρήσουν το ήδη πετσοκομμένο budget.

S O S Το προσωπικό του φαρμακείου αποδεκατίζεται από το κύμα φυγής από το Δημόσιο και δεν αντικαθίσταται πλέον, λες και θα βουλιάξει το Δημόσιο αν οι 240 νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα γίνουν 400, και ας διαχειρίζονται 1 δις σε φάρμακα.

S O S Τα μέσα στενεύουν, τα μηχανογραφικά συστήματα αντί να βελτιώνονται απαξιώνονται γιατί δεν συντηρούνται, δεν αναβαθμίζονται και δεν διασυνδέονται.

S O S Το Υπουργείο έχει μπλέξει ανάμεσα στις αρμοδιότητες (τα νοσοκομειακά φαρμακεία είναι αρμοδιότητα εκείνου που έχει τα φάρμακα ή εκείνου που έχει τα νοσοκομεία;;;) και δεν μπορούμε πλέον να βρούμε άκρη. Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη γι αυτό το σοβαρό θέμα.

S O S Βρισκόμαστε ανάμεσα στους ασθενείς και τους Διοικητές. Οι ασθενείς χρειάζονται τα φάρμακα τους και οι Διοικητές πρέπει να κάνουν οικονομία. Εμείς το μόνο που υποστηρίζουμε είναι, ότι οι ασθενείς είναι οι μόνοι που έχουν δίκιο.

Το έγγραφο της ΠΕΦΝΙ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Πηγή

ΠΕΦΝΙ