18/12/11

Σε δραματική κατάσταση το Νοσοκομείο της Ρόδου λόγω ελλείψεων προσωπικού


Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αφού από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απαγορεύονται με απόφαση του διοικητή Μιχάλη Κόκκινου και μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Παρά τις προσπάθειες του διοικητή του Νοσοκομείου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, αυτό δεν κατέστη εφικτό και έτσι με τη λήξη της σύμβασης 40 εργαζομένων στο τέλος του έτους, αναβάλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία και μπαίνουν σε λίστα αναμονής όλοι οι ασθενείς.

Μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο διοικητής του Νοσοκομείου χαρακτήρισε αναγκαίο κακό την απόφαση που έλαβε, αφού όπως επισημαίνει δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την οργή των εργαζομένων.
...
Αποφάσεις που τσακίζουν κόκκαλα πήρε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Οι εργαζόμενοι απειλούν με μηνυτήρια αναφορά τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Μιχάλη Κόκκινο, ενώ προτίθενται να του καταθέσουν εξώδικη προειδοποίηση ότι δεν θα προσέλθουν σε βάρδια μετά τις 10 το πρωί.
...
Η απόφαση για τη Γενική Συνέλευση πάρθηκε λόγω της εξαιρετικά κρίσημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού και όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τις δαπάνες αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία και αμοιβές για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Με έγγραφό του προς το Διοικητή, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου σχετικά με τα δεδουλευμένα επεσήμανε ότι την ευθύνη για τη μη καταβολή τους, μπορεί να έχει η 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και ο ίδιος ο διοικητής που όφειλε να εξασφαλίσει εγκαίρως τα απαιτούμενα κονδύλλια.
...
Το κλίμα χθες στο Νοσοκομείο ήταν κάτι παραπάνω από τεταμένο. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια αντοχής τους και ζουν με το διαρκές άγχος της σωστής εξυπηρέτησης των ασθενών.
...
Από την 1η Ιανουαρίου του 2012, όλα αυτά τα προβλήματα, αναμένεται να αυξηθούν, καθώς θα μειωθεί περαιτέρω το προοσωπικό.
...
Όλο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Πηγή

ΠΡΟΟΔΟΣ