31/1/11

Ανοιχτή επιστολή της ΠΕΦΝΙ για ενεργό συμμετοχή, Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό ΥΥΚΑ και πως να καλύψετε 2 δύο Νοσοκομειακά Φαρμακεία ταυτόχρονα!


Στα πλαίσια του προγραμματισμού και συντονισμού ενεργειών και δράσεων των μελών του, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) στέλνει ανοιχτή επιστολή σ΄ όλους τους συναδέλφους, που συμμετέχουν σε κάθε είδους επιτροπές και ομάδες εργασίες και ζητεί την ενεργό συνδρομή τους, για την επίλυση των χρόνιων θεμάτων του κλάδου μας.

Η Επιστολή πρόσκληση της ΠΕΦΝΙ είναι ΕΔΩ.


Επίσης με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτή μια συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ με τον Υπουργό, η ΠΕΦΝΙ ζητάει με Επιστολή της συνάντηση με το Υπουργό ΥΥΚΑ κ. Α. Λοβέρδο. Το ΔΣ θεωρεί ότι είναι αναγκαία η συνάντηση ώστε να παρουσιάσει τις θέσεις και τα προβλήματα των νοσοκομειακών φαρμακοποιών του ΕΣΥ.

Η Επιστολή της ΠΕΦΝΙ με το αίτημα για συνάντηση με τον κ. Υπουργό είναι ΕΔΩ.


Ταυτόχρονα η ΠΕΦΝΙ κοινοποίησε και μία πρόταση για Τροπολογία για ένταξη στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου αυτού οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ΕΣΥ που υπηρετούν στα Δημόσια νοσοκομεία εντάσσονται στις οργανικές διαβαθμισμένες θέσεις φαρμακοποιών ΕΣΥ του οργανισμού του νοσοκομείου που υπηρετούν, με απόφαση των Διοικητών των νοσοκομείων

Όλη η Τροπολογία είναι ΕΔΩ.


Την ίδια ημέρα η ΠΕΦΝΙ κοινοποιεί και την αλληλογραφία από την συνάδελφο Λία Μουδήλου που είναι Δ/ντρια Φαρμακοποιός του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου με το σχόλιο ότι η ακόλουθη αλληλογραφία και οι αποφάσεις είναι μόνο ένα δείγμα των ελλείψεων προσωπικού (φαρμακοποιών και βοηθών φαρμακείου) που υπάρχουν στα φαρμακευτικά τμήματα των νοσοκομείων. Στην αλληλογραφία αναδύεται το πρόβλημα με την υποστελέχωση των Φαρμακευτικών τμημάτων των Νοσοκομείων μας. Στην προκειμένη περίπτωση η συνάδελφος καλείται να καλύψει 2 δύο Νοσοκομεία, το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου, εκ περιτροπής και τα δύο Νοσοκομεία με πρόγραμμα μετακινήσεων που θα καθορισθεί κατόπιν συνεννόησης των δύο Διοικητών.

Όλη η αλληλογραφία είναι ΕΔΩ.


Πηγές

http://pefni.blogspot.com/2011/01/blog-post_3549.html
http://pefni.blogspot.com/2011/01/blog-post_6106.html
http://pefni.blogspot.com/2011/01/blog-post_3834.html
http://pefni.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html