12/2/10

Νέα και ανανεωμένη παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (EAHP) στο διαδίκτυο


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (European Association of Hospital Pharmacists, EAHP) έχει σαν μέλη της, τις Εθνικές ενώσεις των νοσοκομειακών φαρμακοποιών της Ευρώπης.

Στα μέλη της συμπεριλαμβάνονται οι Εθνικές νοσοκομειακές φαρμακευτικές ενώσεις από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), και επιπλέον είναι μέλη οι ενώσεις της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της Σερβίας, της Τουρκίας, της Κροατίας, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η σύνθεσή της αυξάνεται κάθε χρόνο και, προς το παρόν, αντιπροσωπεύει πάνω από 21.000 νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς σε 31 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Για την παρουσία της EAHP στο Internet έχει συσταθεί, από το 2005, ομάδα εργασίας η οποία ασχολείται με το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες και εισηγείται τροποποιήσεις, αναβαθμίσεις και επικαιροποιήσεις του ιστοτόπου. Την ομάδα αυτή αποτελούν οι:

* Rob Moss, από την Ολλανδία
* Λεωνίδας Τζίμης, από την Ελλάδα
* Nino Cozzolino, από την Ιταλία
* Simon Letellier, από την Γαλλία

Η πρόσφατη δουλειά της ομάδας αυτής και της συνεργαζόμενης εταιρείας πληροφορικής και ανάπτυξης που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, φαίνεται στην νέα και ανανεωμένη παρουσία της EAHP. Μερικά χαρακτηριστικά σημεία που αξίζουν της προσοχής σας μπορεί να είναι:
  • Το ισχυρό #Search# στην πάνω πλευρά της οθόνης. Πληκτρολογώντας για παράδειγμα (Greece) σας εμφανίζει τις παραπομπές που σχετίζονται με θέματα που αφορούν την Ελλάδα, τα αφιερώματα για την Ελληνική Νοσοκομειακή Φαρμακευτική κλπ
  • Το μενού στην αριστερή στήλη, πιό περιεκτικό στην εμφάνιση αλλά με πάρα-πολύ περιεχόμενο στις πίσω σελίδες.
  • Όλες οι πληροφορίες για το Ετήσιο Συνέδριο της EAHP, αλλά και τα προηγούμενα Συνέδρια. Αν δεν είχατε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το προηγούμενο Συνέδριο, μπορείτε να διαβάσετε όλες τις παρουσιάσεις, να δείτε τα πόστερς αλλά και σε βίντεο τις ομιλίες των εισηγητών!
  • Όλα τα τεύχη των περιοδικών European Journal of Hospital Pharmacy σε .pdf για να τα <κατεβάσετε στο δίσκο σας> και να τα διαβάσετε με την ησυχία σας!
  • Τα Νέα της Ευρωπαιϊκής Ένωσης που σχετίζονται με τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική και τα νέα από τις δραστηριότητες του Προεδρείου της EAHP
  • Τα αποτελέσματα του Ερωτηματολογίου του 2005 με δεδομένα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε μορφή που είναι συγκριτική ανά χώρα!
  • Πληροφορίες για τις Γενικές Συνόδους που διοργανώνονται κάθε χρόνο το καλοκαίρι με μέλη εκπροσώπους από όλα τα κράτη μέλη της EAHP.
  • Πληροφορίες για την ίδια την EAHP καθώς και πληροφορίες για το Προεδρείο και τα Γραφεία στις Βρυξέλλες.
Είναι φανερό οτι υπάρχει πολύ δουλειά και προσπάθεια πίσω από αυτό το έργο. Είναι στο χέρι του καθενός να "εκμεταλευτεί" αυτή τη δυνατότητα ενημέρωσης και εκπαίδευσης στα θέματα που όλους μας αφορούν, στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής.

Όσοι έχουν πρόβλημα με την Αγγλική γλώσσα, μπορούν να δοκιμάσουν να διαβάσουν τα κείμενα μέσα από το εργαλείο Μετάφρασης της Google, που είναι εδώ.

Η ιστοσελίδα στα ελληνικά πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι.



Πηγή

http://www.eahp.eu/