11/10/09

Ενημερωτική διάλεξη για την νέα γρίπη στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς


Ολο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι ανησυχίες του κόσμου και των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας της νέας γρίπης των χοίρων.

Η σύγχυση που προκαλείται από ανεύθυνες πληροφορίες και το κλίμα πανικού το οποίο αναπαράγεται πολλές φορές από τα ΜΜΕ, είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής η οποία πιθανόν να προσβάλει μεγάλο αριθμό πολιτών.

Ο επερχόμενος χειμώνας, περίοδος κατά την οποία θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων, και η καθυστέρηση από πλευράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας να προσδιορίσουν επακριβώς την αντιμετώπιση αυτού του ιού και παράλληλα η καθυστέρηση παρασκευής και κυκλοφορίας του εμβόλιου της νέας γρίπης, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης των συμπολιτών μας.

Γι' αυτό οι επιστημονικοί φορείς του νομού μας, που έχουν άμεση σχέση με θέματα υγείας, Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε συνεργασία με το γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλκίς διοργανώνουν ενημερωτική διάλεξη με τον Δ/ντή της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, λοιμωξιολόγο κ. Καβαλιώτη Ιωάννη και τον Φαρμακοποιό κ. Συλλιγνάκη Ιωάννη, ειδικό σε θέματα εργαστηρίου και υγιεινής περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21-10-09 στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς ώρα 18.30 μμ.

Καλούμε όλο το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κρατικών και ιδιωτικών μονάδων υγείας, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους μαζικούς φορείς της πόλης και τον κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να παρακολουθήσει την διάλεξη και να συμβάλει σε έναν γόνιμο διάλογο για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.


Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς
Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κιλκίς

--
Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς
Καμπάνη 17, 611 00 , Κιλκίς
Τηλ.:23410 22114
Fax:23410 22164
e-mail: info@fskilkis.gr
Web: http://www.fskilkis.gr