19/3/09

Προβλήματα με τις εγκρίσεις των εφημεριών από Παρέδρους


Από την ΠΕΦΝΙ-Ένωση κοινοποιήθηκε σε όλους τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς η παρακάτω επιστολή που αφορά προβλήματα που έχουν προκύψει με τις εφημερίες.

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ:210-775310 www.pefni.gr E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr


Αθήνα 18-03-2009

Αρ. Πρωτ. 162


Προς όλους τους συναδέλφους


ΘΕΜΑ: Εφημερίες των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες προέκυψε θέμα με την υπογραφή ενταλμάτων για την καταβολή εφημεριών του 2009 σε κάποια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η ΥΔΕ και οι Πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα με το αιτιολογικό ότι ο χρόνος εργασίας (τακτικός και υπερωριακός) υπερβαίνει τις 48 ώρες την εβδομάδα, χρόνος που αντίκειται στην Κοινοτική Οδηγία που κυρώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 76/2005.

Σε συνάντηση που είχαμε, αμέσως μόλις μας γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ριζά, αρμόδιο για το θέμα αυτό, δηλώθηκε άγνοια για το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι το είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη συναντησή μας τον 9/2008 και είχαμε διαβεβαιώσεις τότε ότι «με τις εφημερίες των νοσοκομειακών φαρμακοποιών δεν υπάρχει πρόβλημα». Δήλωσε όμως πρόθυμος να βοηθήσει για τη λύση του προβλήματος με την κατάθεση τροπολογίας και δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις των εφημεριών.

Επειδή μετά την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 3754 του 2009 (εφημερίες - μισθολόγιο ιατρών ΕΣΥ) έχουν διαμορφωθεί νέες συνθήκες οι οποίες επηρεάζουν και το καθεστώς των εφημεριών μας, προσπαθούμε με ψυχραιμία και σύνεση να σταθμίσουμε τις επιπτώσεις οι οποίες θα υπάρχουν από οποιαδήποτε πρόταση η οποία αλλάζει το καθεστώς των εφημεριών μας. Έτσι ζητάμε την κατανόησή σας και την υπομονή σας προκειμένου να πετύχουμε ένα επωφελές αποτέλεσμα για το οποίο κάνουμε προσπάθεια να επεκτείνεται και πέραν των εφημεριών (μισθολόγιο-φορολόγηση- επίδομα βιβλιοθήκης).

Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην όποια λύση προκρίνει το Υπουργείο για τη διευθέτηση του προβλήματος, καταθέσαμε δύο προτάσεις προς συζήτηση και αναμένουμε την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, για την οποία έχει δεσμευθεί ο Γ. Γραμματέας ότι θα μας γνωστοποιηθεί έγκαιρα.

Ταυτόχρονα όμως σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. και εφόσον δεν έχει ρυθμισθεί το θέμα των εφημεριών μέχρι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί θα κηρύξουν 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία την 23 και 24 Απριλίου. Παράλληλα θα προσφύγουμε και εμείς για την εφαρμογή της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας, με την ταυτόχρονη άρνησή μας στην κατάθεση προγραμμάτων εφημερίας.

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για κάθε εξέλιξη.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ .............................................................. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΚΑΣ ............................................................. ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ



Πηγή

http://www.pefni.gr/
http://pefni.blogspot.com/2009/03/blog-post.html