12/12/08

Η Πρόεδρος της EAHP, Jacqueline Surugue, τιμήθηκε με το μετάλλιο D.E.Francke


Η Πρόεδρος της EAHP (European Association of Hospital Pharmacists), Jacqueline Surugue, τιμήθηκε με το μετάλλιο Donald E. Francke της ASHP κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ASHP στο Ορλάντο αυτή την εβδομάδα.

"Η Jacqueline Surugue με τις προσπάθειές της να προωθήσει το επάγγελμά μας χρησιμεύει ως πηγή έμπνευσης για τους φαρμακοποιούς του συστήματος υγείας σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της απονέμοντάς της το μετάλλιο Donald E. Francke», είπε ο Πρόεδρος ASHP, Kevin J. Colgan, MA, FASHP.

Το Βραβείο Ντόναλντ Ε. Francke καθιερώθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Φαρμακοποιών Συστήματος Υγείας το 1971, για να τιμήσει τα άτομα που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στη διεθνή φαρμακευτική πρακτική. Από την ημερομηνία αυτή, έχει ήδη απονεμηθεί μόνο 12 φορές. Η Jacqueline Surugue είναι το 4 Ευρωπαϊκό, η δεύτερη γυναίκα, και η πρώτη γαλλίδα φαρμακοποιός που λαμβάνει αυτή τη διάκριση.

Η Jacqueline Surugue είναι σημαντικός ηγέτης στην προσπάθεια της EAHP να εδραιωθεί σαν συνεκτική δύναμη για την προώθηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής στην Ευρώπη. Εργάζεται με πάθος για να εξασφαλίσει ότι οι 21.000 νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί στην Ευρώπη έχουν μια φωνή στις σημαντικές υγειονομικές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει επίσης οδηγήσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της EAHP, οργανώνοντας ένα γραφείο με έμπειρο προσωπικό που εδρεύει στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Jacqueline Surugue είναι σήμερα επικεφαλής του Φαρμακευτικού τμήματος του Νοσοκομείου Georges Renon, το οποίο διαθέτει 1200 κρεβάτια και εδρεύει στο Niort, Γαλλία. Επιπλέον, είναι Λέκτορας Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Angers.

Το 2006, εξελέγη αντιπρόεδρος της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP), Τμήμα Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής και είναι εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Γαλλικού Τάγματος των Φαρμακοποιών. Από το 2007, συμμετέχει στο Συμβούλιο της IHE για τη Διασυνδεσιμότητα των Πληροφοριακών Συστημάτων στη Υγεία.

* Η Φωτογραφία είναι χορηγία της ASHP http://www.ashp.org
* The picture is a courtesy of ASHP