22/4/08

Ημερίδα Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής στο ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ Λύκειο της Κωνσταντινούπολης


Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ Λύκειο της Κωνσταντινούπολης Ημερίδα Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής.

Το Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο είναι ένα από τα λίγα Ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη. Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης σε μικρή απόσταση από το Πέρα.

Η ιστορία του Ζωγραφείου σχολείου ανάγεται στον 19ο αιώνα, όταν υπήρξαν ανάγκες για εκπαιδευτική στέγαση μιας και το Ζάππειο από μόνο του δεν μπορούσε να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Επίσης η σχολή που λειτουργούσε στο Σταυροδρόμι της Παναγίας είχε πάνω από 800 μαθητές και έτσι αποφασίστηκε να γίνει ενας έρανος για να χτιστεί ενα καινούργιο και σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Έτσι πολλοί ήταν εκείνοι που πρόσφεραν για το έργο αυτό, με κορυφαίο τον διαμένοντα στο Παρίσι Χρηστάκη Ζωγράφο, ο οποίος είχε δώσει πάνω από 10.000 χρυσές λίρες της εποχής. Το 1890 η γενική συνέλευση της κοινότητας αποφάσισε σε ένδειξη τιμής να ονομαστεί το σχολείο Ζωγράφειο. Στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό υπερίσχυσε η πρόταση του αρχιτέκτονα Περικλή Φωτιάδη και έτσι πραγματοποιήθηκε το χτίσιμο του σχολείου έτσι ακριβώς όπως είναι σήμερα. Το 1899 το Ζωγράφειο έδωσε τους πρώτους αποφοίτους του.

Τα προηγούμενα χρόνια το σχολείο είχε μια πραγματική άνθηση και πάντα πάνω από 250 μαθητές. Ειδικά δε πριν τα Σεπτεμβριανά του 1955 αλλά και πριν τις απελάσεις (1964) οι μαθητές μόνο στο σχολείο αυτό ήταν πάνω από 350. Σήμερα το δυναμικό της σχολής δεν είναι περισσότεροι από 45 μαθητές και 20 εκπαιδευτικούς.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εργασία που παρουσιάστηκε στην Ημερίδα με τίτλο "Από το Ιγδίον μεθ' Υπέρου στα νέα εργαλεία του Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού την εποχή του Παγκόσμιου Ιστού".


Read this doc on Scribd: Igdion-17042008


Χορηγός της Ημερίδας ήταν η φαρμακευτική εταιρεία SANOFI-AVENTIS.


Πηγές

Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο

Wikipedia