3/10/07

Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσουμε στα εγκαίνια του μοναδικού στην χώρα μας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο.

Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» στεγάζεται στο χώρο των γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αντιστάσεως 173-175, Φοίνικας, τηλ. 2310471776.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.



Η Φαρμακευτική Ιστορία της Ελλάδας βρίθει από μεγάλα και σημαντικά επιτεύγματα του ανθρώπινου νου, που έχουν προσφέρει πολλές υπηρεσίες στη ζωή του ανθρώπου. Τόσο στα αρχαία και αλεξανδρινά χρόνια με προσωπικότητες όπως ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης και ο Γαληνός, όσο και στις σύγχρονες μέρες μας, η Φαρμακευτική στη χώρα μας αποτελεί ένα χώρο υπηρεσίας και προσφοράς για τον καθημερινό άνθρωπο.

Μέχρι σήμερα η φαρμακευτική ιστορία δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή και πολλοί λίγοι γνωρίζουν τη διαχρονική της αξία. Γίνεται λοιπόν μια προσπάθεια, ώστε ο ρόλος της να γίνει ευρύτερα γνωστός και να αποτελέσει στοιχείο εκπαίδευσης και ενημέρωσης όλων.

Στα πλαίσια της πολύπλευρης προσφοράς των Ελλήνων Φαρμακοποιών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, να αναδείξει την πολύ σημαντική φαρμακευτική μας ιστορία μέσα από τη δημιουργία του πρώτου Φαρμακευτικού Μουσείου στη χώρα μας.

Πηγή

Φαρμακευτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης