28/8/07

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου


Η Oργάνωση "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα από μια ομάδα 24 Ελλήνων Φαρμακοποιών, ενώ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν ανεξάρτητη Μη κυβερνητική Ανθρωπιστική Οργάνωση (ΜΚΟ) στις 27 Νοεμβρίου του 1997. Τα ιδρυτικά μέλη οδηγηθήκαν στην απόφαση δημιουργίας της, συνειδητοποιώντας ότι ο σημερινός κόσμος χαρακτηρίζεται πολλές φορές από ατομικισμό ή και αδιαφορία και ότι η επιθυμία προσφοράς είναι ουσιαστικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, ενώ είναι αναγκαίος ο συντονισμός των προσπαθειών πρός την κατεύθυνση αυτή.

Χωρίς να διεκδικούν τίτλους ότι είναι κάτι μοναδικό, οι "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" πιστεύουν ότι καλύπτουν ένα κενό που αφορούσε τον εθελοντισμό και τους Φαρμακοποιούς της χώρας μας. Εκτός από επιστήμονες, οι Φαρμακοποιοί έχουν δυνατότητα να προσφέρουν Κοινωνικό έργο κινητοποιώντας και άλλους ενδιαφερόμενους ευαισθητοποιημένους πολίτες, καταθέτοντας το μερίδιο ανθρωπιάς που τους αναλογεί προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμών (παιδιά, γυναίκες, πρόσφυγες).

Oι ενημερωτικές Συναντήσεις - Σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε μήνα (Χαλκοκονδύλη 1, Πλατεία Κάνιγγος), για τα μέλη και εθελοντές με γενικά ενημερωτικά θέματα για τον εθελοντισμό, τη λειτουργία των ΜΚΟ, την προετοιμασία και την διοργάνωση Ανθρωπιστικών Αποστολών, τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν, τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά κλπ. Τα Σεμινάρια, πραγματοποιούνται στα γραφεία της Οργάνωσης δωρεάν.

Για συμμετοχή / πληροφορίες. Τηλέφωνα: 210-9623845 / 6462628 / 6945434005.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.worldpharmacists.org/