26/8/07

Προτυποποίηση Εντύπων Ενιαίας Λειτουργίας των Νοσοκομείων


Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχουν αναρτηθεί οι προτάσεις για την "ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ" http://www.mohaw.gr/gr/protypopoihsh.

Όταν πριν 1-2 χρόνια μας είχαν κοινοποιηθεί τα πρότυπα αυτά είχαμε, οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, εκφράσει τις ανησυχίες μας, διότι τα έντυπα αυτά, ειδικά του Νοσοκομειακού Φαρμακείου, είχαν πολλά λάθη και σε πολλά σημεία ήταν εκτός των κατευθύνσεων της Νομοθεσίας (Υπουργική Απόφαση Αρ. Υ6γ/οικ/6551, ΦΕΚ τεύχος Β, Αρ. Φύλλου 419, 14 Ιουνίου 1993 "Καθορισμός του σχήματος, της μορφής και των άλλων στοιχείων που απαιτούνται να αναγράφονται στα τηρούμενα βιβλία και παραστατικά στοιχεία από το Νοσοκομειακό Φαρμακείο, καθώς και του τρόπου χρησιμοποιήσεώς τους" ).

Είναι ανάγκη να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να επικοινωνήσουν με τους φορείς των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (π.χ. την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, http://www.pefni.gr, ) έτσι ώστε να διαμορφωθούν σωστά τα έντυπα διότι οι προτάσεις όπως έχουν γίνει από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ειδικά για τα έντυπα του Νοσοκομειακού Φαρμακείου, είναι γεμάτες λάθη και παραλήψεις.