6/8/07

Σιγά μη πληρωθείτε και τις εφημερίες που κάνατε!

Σε μερικά Νοσοκομεία δεν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες στους Φαρμακοποιούς, Βιολόγους, Ακτινοφυσικούς, Ψυχολόγους, Χημικούς και Βιοχημικούς, για πολλούς μήνες, σε ένα τουλάχιστον που γνωρίζω προσωπικά, από το Δεκέμβριο του 2006.

Η αιτιολογία από την πλευρά των διοικήσεων είναι οτι "δεν φτάνουν τα χρήματα" και οτι "έχουμε ζητήσει επιπλέον κονδύλι από το Υπουργείο...".

Το γεγονός είναι ότι είμαστε στον Αύγουστο 2007 και δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα.

Και σας ρωτάω "τι μπορούμε να κάνουμε μια χούφτα άνθρωποι;". Να πάμε σε δικηγόρο, θα χάσουμε τα μισά από τα χρήματα που δικαιούμαστε, να κάνουμε επίσχεση εργασίας, δε βγαίνει τίποτα!.

Από την άλλη μεριά είμαστε "όμηροι" ενός συστήματος που μας θέλει κάθε ημέρα σε ετοιμότητα, ειδικά τα Νοσοκομεία της επαρχίας εφημερεύουν κάθε ημέρα και εμείς είμαστε πάντα τόσο κοντά στα Νοσοκομεία (οι αποστάσεις είναι μικρές) οπότε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και οποιαδήποτε ημέρα, εφημερεύουμε δεν εφημερεύουμε, μας παίρνουν τηλέφωνο και "έχουμε ένα περιστατικό με ένα παιδάκι και χρειαζόμαστε το φάρμακο ...", ή "έχουμε ένα έκτακτο περιστατικό στη ΜΕΘ και χρειαζόμαστε ..." ή "μια ολόκληρη οικογένεια δηλητηριάστηκε με μανιτάρια και το αντίδοτο ...".

Σε κάθε περίπτωση προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χρόνια τώρα! Όμως, ενώ από την μεριά μας είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε και βοηθάμε, μη ξεχνάτε οτι μας πήραν πίσω και το Επίδομα Φαρμακευτικής Πολιτικής, από την άλλη πλευρά υπάρχει αδράνεια.

Πες τε μου τώρα εσείς, πως να αντιδράσουμε;