19/7/07

Διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα “Ποιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας” από το Περιοδικό της Ποιότητας ECO-Q


Το Περιοδικό της Ποιότητας ECO-Q διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, το διήμερο συνέδριο «Ποιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας», που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007, στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα).

Οι κύριες θεματικές ενότητες του συνεδρίου (μέχρι σήμερα) είναι οι εξής:

Quality Management στην Υγεία,
Πιστοποίηση στον χώρο της Υγείας,
Benchmarking Νοσοκομείων,
Six Sigma for Healthcare,
Υγιεινή & Ασφάλεια στον χώρο των Νοσοκομείων,
Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων στα Νοσοκομεία
Διαχείριση και Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία,
Η συμβολή της Πληροφορικής στην Ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας,
Εθνικές Πολιτικές στην Υγεία,
Διαχείριση Κινδύνων και Λαθών στον χώρο της Υγείας,
Ικανοποίηση Εργαζομένων στο Νοσοκομείο,
ICT: Εργαλεία για την Ποιότητα,
Διαχείριση Προμηθευτών,
Αποτελεσματική Διεύθυνση Νοσοκομείου,
Ασφάλεια Ασθενούς,
Ε-Health /Τηλεματική Υγεία / Ψηφιακή Υγεία,
Η Προσφορά της Τηλεματικής στην Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας
Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στην Υγεία,
Επιτάχυνση της Βελτίωσης της Ποιότητας,
Κατευθυντήριες Οδηγίες: ανασκόπηση, μελλοντικές εξελίξεις και καθημερινή πρακτική, στρατηγικές ποιότητας σε οργανωσιακό επίπεδο, συμμετοχή και ενδυνάμωση ασθενούς, εκπαίδευση για την ποιότητα στη φροντίδα υγείας,
Πρωτοβάθμια και Μακροχρόνια φροντίδα υγείας,
Μετρήσεις / Διαπίστευση / Αποτίμηση,
Ανθρώπινο Δυναμικό.

Το συνέδριο απευθύνεται και αφορά σε Προέδρους και Διοικητές Νοσοκομείων, Διευθυντές Κλινικών και Ιατρικών Τμημάτων, Προϊσταμένους Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Προϊσταμένους Πληροφοριακών Συστημάτων, Ακαδημαϊκό Προσωπικό Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Managers Φαρμακευτικών και Εταιρειών Νοσηλευτικού Εξοπλισμού, Ανώτερα Στελέχη Δημοσίων Υπηρεσιών, Managers Ασφαλιστικών Εταιρειών και Οργανισμών, Quality Managers, Υπευθύνους Ιδιωτικών και Δημόσιων Εργαστηρίων, Προϊσταμένους Τμημάτων Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ερευνητές, Ιατρούς και Νοσηλευτές Δημόσιων και Ιδιωτικών Κλινικών Φορείς Πιστοποίησης και Συμβούλους Ποιότητας σε θέματα Υγείας.

Το Περιοδικό της Ποιότητας Eco-Q, βρίσκεται στην δέκατη χρονιά συνεχούς κυκλοφορίας του (ίδρυση 1996), σε μια ανοδική πορεία που του έχει εξασφαλίσει η συνεχής δράση του σε θέματα Ποιότητας.

Στόχος του ECO-Q είναι η προβολή των συστημάτων Ποιότητας και Management και η παροχή άρτιας ενημέρωσης κοινού, σχετικά με τις εξελίξεις στους ανωτέρω τομείς. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων πραγματοποιείται μέσω: των εξειδικευμένων εκδόσεων του περιοδικών και βιβλίων, της διοργάνωσης συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων και της διοργάνωσης εκπαιδευτικών κύκλων.

Σήμερα το περιοδικό κατέχει την θέση του μοναδικού περιοδικού ποιότητας στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, με ύλη που είναι αυστηρά επιστημονική ενώ, είναι το τρίτο σε κυκλοφορία στον ευρωπαϊκό χώρο μετά το Ιταλικό και το Γερμανικό.

Η εγκυρότητα του ECO-Q σηματοδοτείται από την κορυφαία ετήσια εκδήλωση τις: «ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ», στην οποία για οκτώ (8) συνεχόμενα έτη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ο Πρόεδρος της Βουλής των Κυπρίων απονέμουν τις Τιμητικές Διακρίσεις ECO-Q για την ποιότητα σε υψηλόβαθμους Manager, εταιρείες και Οργανισμούς. Τον Ιούνιο του 2005 τις Διακρίσεις απένειμε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, και για την Κύπρο, στις 25 Σεπτεμβρίου 2006, ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Το Eco-Q διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια για την προβολή της φιλοσοφίας της Ποιότητας σε διάφορους τομείς (Υγεία, Περιβάλλον, Human Resources, Δημόσιο Τομέα, κ. άλλα) για εννέα (9) συνεχόμενα χρόνια, στην Αθήνα και την Κύπρο, και τα τέσσερα (4) τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Ξάνθη, την Πάτρα, ενώ επεκτείνει τις εργασίες του στα Βαλκάνια, ήδη έχει διοργανώσει ένα συνέδριο στα Σκόπια, και το Μάρτιο του 2006 πραγματοποιήθηκε το 2ο Βαλκανικό Συνέδριο Ποιότητας στη Βουλγαρία.

Στις εκδηλώσεις του έχει την Αιγίδα αντίστοιχων Υπουργείων σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υγείας, του Υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών, του Υπ. Ναυτιλίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομ/νιας & Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Υπ. Γεωργίας, Φυσ. Πόρων & Περιβάλλοντος της Κύπρου κ.ά.

Το περιοδικό κυκλοφορεί στην Ελλάδα και Κύπρο, κάθε δίμηνο, σε 7.500 αντίτυπα που διανέμονται στους 3.800 Συνδρομητές του, σε 800 περίπου αγοραστές του μέσω βιβλιοπωλείων και επιλεγμένων κέντρων πώλησης ενώ, 2.500 περίπου τεύχη διανέμονται στα συνέδρια και σεμινάρια που διοργανώνει το περιοδικό στην Ελλάδα και την Κύπρο.