19/7/07

Αφού διδάσκετε πρέπει να βάζετε και χρήματα από τη τσέπη σας!


Έχουμε απασχολήσει και παλαιότερα τη nosfar με το θέμα της άμισθης διδασκαλίας.

Θυμίζουμε οτι αρκετά νοσοκομεία έχουν και Νοσηλευτικές σχολές, είναι οι πρώην ΜΤΕΝΣ -Μέσες Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές- τώρα ονομάζονται ΤΕΕ Α' κύκλου Βοηθών Νοσηλευτών.

Τα γενικά μαθήματα τα διδάσκουν ωρομίσθιοι καθηγητές, Φυσικοί, Χημικοί, Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Θεολόγοι ενώ τα μαθήματα ειδικοτήτων τα διδάσκουν καθηγητές από τα νοσοκομεία. Τη Φαρμακολογία ένας Φαρμακοποιός, τη Χειρουργική ένας Χειρουργός, τη Παθολογία ένας Παθολόγος, τη Μικροβιολογία ένας Μικροβιολόγος. Είναι βέβαια αυτονόητο οτι οι ωρομίσθιοι καθηγητές αμοίβονται για την εργασία τους ενώ οι του νοσοκομείου δεν πληρώνονται για το έργο αυτό διότι είναι λέει μέσα στο ωράριο εργασίας τους. Σε μερικά νοσοκομεία δίνονται μερικές ημέρες άδεια το χρόνο, πχ 3 τρεις ημέρες για να μπορούν να ετοιμάζουν τα διαγωνίσματα των εξαμήνων και να διορθώνουν τα γραπτά, σε άλλα δεν δίνουν τίποτα.

Σε μερικά νοσοκομεία οι Σχολές είναι μακρυά από το κτήριο του νοσοκομείου, σε αρκετές και μερικά χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει οτι αν ένας φαρμακοποιός διδάσκει τη φαρμακολογία πρέπει δύο φορές την εβδομάδα για ένα ολόκληρο χρόνο να παίρνει το αυτοκίνητό του ή τη συγκοινωνία, να φεύγει από το νοσοκομείο στις 09:45 το πρωί να πηγαίνει 10 χλμ στα κτήρια της Νοσηλευτικής σχολής, να παραδίδει το μάθημα και να επιστρέφει άλλα 10 χιλιόμετρα στις 11:15 στο νοσοκομείο. Σύνολο 20 είκοσι χιλιόμετρα για κάθε μάθημα. Το μάθημα της φαρμακολογίας είναι ετήσιο και προβλέπονται 62 εξήντα δύο ώρες διδασκαλίας. Υπολογίστε λοιπόν πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσει ο Φαρμακοποιός για βενζίνη πήγαινε-έλα μεταξύ Νοσοκομείου και Σχολής. Αν δεν έχει αυτοκίνητο και πρέπει να πάρει συγκοινωνία (σε μερικές περιπτώσεις το νοσοκομείο είναι έξω από την πόλη και η Σχολή στην άλλη άκρη του Νομού, οπότε χρειάζεται να πάρει δύο λεωφορεία, ένα για να πάει από το Νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης και ένα δεύτερο για να πάει στη Σχολή και μετά το ίδιο για επιστροφή).

Θα μου πείτε, εντάξει και γιατί δεν ζητάει έξοδα κίνησης εφόσον εκτελεί εντολή του ΔΣ του Νοσοκομείου; Διότι και αν ζητήσει και αν ο Διοικητής υπογράψει την Εντολή Κίνησης ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θα την εγκρίνει διότι, λέει, δεν προβλέπεται από το Νόμο!

Οπότε, όχι μόνο δεν παίρνετε φράγκο για το έργο που προσφέρετε αλλά πληρώστε και από πάνω τα εισητήρια ή τη βενζίνη για τις μετακινήσεις!

Αθάνατη Ελληνική Γραφειοκρατία!