25/11/06

Έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας της Infostab - Stabilis


Ο Πρόεδρος της INFOSTAB Dr. Jean Vigneron μας ενημέρωσε οτι ο ιστοχώρος που φιλοξενεί τις δραστηριότητες της INFOSTAB ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του.

H Infostab είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της Γαλλίας (νόμος 1901). Ο στόχος της οργάνωσης είναι η προώθηση της σωστής χρήσης των ενεσίμων φαρμάκων στο νοσοκομείο (προετοιμασία, χορήγηση, σταθερότητα και συμβατότητα).

Η οργάνωση δημοσιεύει μια διεθνή βάση δεδομένων σχετικά με τις σταθερότητες και τις συμβατότητες των ενεσίμων φαρμάκων, την STABILIS 3, που μεταφράζεται σε 24 γλώσσες και είναι διαθέσιμη υπό μορφή CDROM.

Η ιστοσελίδα έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων και η Ελληνική).

Αυτήν την περίοδο, ο ιστοχώρος κατευθύνεται κυρίως προς τους τομείς της σταθερότητας και της συμβατότητας των ενεσίμων φαρμάκων με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες, τους καταλόγους δημοσιεύσεων και πόστερς καθώς επίσης και συνδέσεων με τις οδηγίες σχετικά με τις μελέτες σταθερότητας, τις περιοχές στο διαδίκτυο άλλων βάσεων δεδομένων ή τα δημοσιευθέντα άρθρα πάνω στο θέμα.

Οι διευθύνσεις που μπορείτε να επισκευθείτε την ιστοσελίδα είναι οι:

http://www.infostab.com
http://www.infostab.org
http://www.infostab.fr

Μπορείτε να επιλέξετε την Ελληνική γλώσσα κάνοντας <κλικ> με το ποντίκι στο εικονίδιο με τη σημαία στο κάτω δεξιό άκρο της οθόνης στην ιστοσελίδα της Infostab.