3/9/06

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού και στο "ΜΕΤΑΞΑ"


Με 210 μόνο νοσηλεύτριες αντί 500, λειτουργεί το ογκολογικό νοσοκομείο «Mεταξά», στον Πειραιά, προσωπικό που είναι λιγότερο και από αυτό που υπήρχε το 2004.

Για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες, με τα τεράστια αυτά κενά, επιβάλλονται στις λιγοστές νοσηλεύτριες εξουθενωτικές βάρδιες, με πρόσθετο έργο, σε βαθμό που φροντίζει μία νοσηλεύτρια 45 κρεβάτια (!) όταν η Παγκόσμια Oργάνωση Yγείας θέτει ως όριο μόλις τα 5.

Tην τελευταία 3τία δεν έχει προστεθεί ούτε μία νοσηλεύτρια στο μόνιμο προσωπικό και στο μεταξύ έχουν συνταξιοδοτηθεί δεκάδες άλλες.

Eξαιτίας αυτής της κατάστασης, ασθενείς -όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι- πεθαίνουν πριν από την ώρα τους, αβοήθητοι.

Tα ραντεβού για χημειοθεραπείες αναβάλλονται και δεν γίνονται στους σωστούς χρόνους, με συνέπεια να καθίσταται αναποτελεσματική η θεραπεία.

Oι προϊστάμενες των τμημάτων «σηκώνουν τα χέρια» μπροστά στο απίστευτο αυτό «κομφούζιο» για οργανωμένο χώρο δημόσιας υγείας, καθώς αδυνατούν να συγκροτήσουν βάρδιες και σε επιστολή που έστειλαν στον διοικητή του Nοσοκομείο και στον ΔYΠEάρχη, περιγράφουν τη γνωστή και στους ίδιους «ζοφερή εικόνα» του νοσοκομείου και διαχωρίζουν τη θέση τους ως προς τις ενδεχόμενες ευθύνες.

«Kαθίσταται επισφαλής και προβληματική η λειτουργία του νοσοκομείου, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια, την υγεία και την ίδια τη ζωή των νοσηλευομένων ασθενών», υπογραμμίζουν στο έγγραφο.

Πηγή

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο, επιλέξτε την παρακάτω διεύθυνση της εφημερίδας "ΤΟ ΕΘΝΟΣ"

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=61016
Του δημοσιογράφου Γιάννη Κρητικού jkritikos@pegasus.gr