7/10/15

Στρογγυλό τραπέζι ΠΕΦΝΙ - Επιστολή από την "Πρωτοβουλία για τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική"


Επιστολή προς συναδέλφους

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια του 17ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου της ΠΕΦ, οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί (άραγε ποιοί και πως το αποφάσισαν) εκπροσωπούνται στο Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Προβλήματα και λύσεις εν μέσω κρίσης».
Με εξαίρεση ίσως την ομιλία με θέμα «Ο ρόλος του νοσοκομειακού φαρμακοποιού σε καιρό κρίσης», κανένα από τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου δεν αναδεικνύεται.

Άραγε, θεωρεί το Δ.Σ. της ΠΕΦΝΙ ότι τα παρακάτω προβλήματα έχουν επιλυθεί;
* Η Υποστελέχωση και η μη αντικατάσταση με μόνιμο προσωπικό όσων συνταξιοδοτούνται
* Η κατάργηση των θέσεων ΕΣΥ και η προκήρυξη των κενών ως ΠΕ με την συναίνεση της ΠΕΦΝΙ
* Η μη εφαρμογή του Ν.4316/14 για τα διαχειριστικά είδη του Νοσοκομειακού Φαρμακείου (Χημικά, Αντιδραστήρια, Υγειονομικά Υλικά)
* Η σταδιακή μείωση των Εφημεριών και η ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδήματος των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών
* Η Υποχρηματοδότηση των Νοσοκομειακών Φαρμακείων που οδήγησε μεταξύ άλλων στην άνευ όρων παράδοση των φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και σε εταιρείες COURRIER.

Συνάδελφοι, ελπίζουμε το επόμενο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί να μην είναι αφιερωμένο «εις Μνήμην της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής» διότι η ηγεσία της ΠΕΦΝΙ.ολιγώρησε!!
Υ.Γ.: Όταν κάποιοι αποφασίζουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους εκλειπόντες (πιστεύουμε υπάρχουν κι άλλοι τρόποι πιο κομψοί και διακριτικοί που αρμόζουν στην περίσταση χωρίς λαϊκισμούς) , καλό είναι να το κάνουν χωρίς διακρίσεις και να φροντίζουν να τους μνημονεύουν όλους χωρίς εξαιρέσεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

Πηγή

Επιστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από: Φαρμακείο Νοσοκομείου "ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ"


Σχόλιο NOSFAR

Το Στρογγυλό Τραπέζι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015,
09.30 - 11.00 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, 
στα πλαίσια του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΠΕΦ, γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΕΦ και δεν έχει διοργανωθεί από την ΠΕΦΝΙ.