21/10/15

Δράση ενημέρωσης του Σωματείου ΚΑΛΥΨΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης


Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση ΚΑΛΥΨΩ, διοργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Κοραή στην Αθήνα.

Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο ειδικά διαμορφωμένο Περίπτερο του ΚΑΛΥΨΩ, θα βρίσκονται μέλη και φίλοι του Σωματείου, σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος

«η Ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική».


Οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμη να παρακολουθήσουν ζωντανή επίδειξη body painting σε μοντέλα, όπου θα αποτυπωθούν περιοχές με ψωρίαση σε ελεύθερες επιφάνειες του σώματός τους. Όσοι από τους επισκέπτες το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, αποτυπώνοντας και στο δικό τους δέρμα την εμφάνιση της ψωρίασης και να συνεχίσουν τη μέρα τους, βιώνοντας το συναίσθημα των ασθενών.

Το σύνθημα της ημέρας #DiscoverPsoriasis - «ανακαλύψτε την ψωρίαση» θα προσφέρεται σε όλους με ένα λουλούδι, σύμβολο φιλίας, συντροφικότητας και αποδοχής.

Το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ» είναι ο μοναδικός ενεργός μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση. Ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, η κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η προάσπιση των δικαιωμάτων και η προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, που τους συνδέει η κοινή νόσος, αποτελούν βασικούς στόχους του Σωματείου «ΚΑΛΥΨΩ».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Σωματείου, ΕΔΩ.

Πηγή

http://www.kalipso.gr