23/10/14

5ο Ετήσιο Συνέδριο για την Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας στην Ερμούπολη


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 5ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Σύρο, την Αρχόντισσα των Κυκλάδων.

Στόχος της φετινής συνάντησης – θεσμού, είναι να συμβάλει στην ανάδειξη βέλτιστων εργαλείων πρόσβασης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες υγείας και παιδείας, μέσω της πρόληψης και της προαγωγής υγείας.

Η συνέργεια όλων των πυλώνων της κοινωνίας για την διεξαγωγή της συνάντησης αυτής, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, η εκπαίδευση σε όλο το εύρος της, τα δίκτυα και οι κοινωνικοί φορείς του τόπου, αποτελεί για τους συνδιοργανωτές συμβολική και ουσιαστική πράξη, καθώς η πρόληψη και η προαγωγή υγείας αποτελεί θέμα που η υλοποίησή του διαπερνά όλο τον κοινωνικό ιστό και δεν αφορά αποκλειστικά τον τομέα της υγείας.

Η σπανιότητα των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, παρότι δυσχεραίνει τις προσπάθειές μας, δεν παύει να αποτελεί αφ’ ενός μεν κίνητρο συνεργασίας και προσφοράς και αφ’ ετέρου παράγοντα αδιάλειπτης αναζήτησης τρόπων διατήρησης και βελτίωσης της υγείας των πολιτών, που σχετίζονται πρωτίστως με την πρόληψη και δευτερευόντως με τη θεραπεία.

Ολοκληρώνοντας τις διεργασίες του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου, επιδίωξη της επόμενης ημέρας είναι η υλοποίηση τριών πιλοτικών προγραμμάτων προσυμπτωματικών ελέγχων στον πληθυσμό της Σύρου, που αφορούν στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη αδένα και στην εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου, τα οποία στη συνέχεια σκοπεύουμε να επεκτείνουμε και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμμετέχοντες που με την παρουσία τους στο συνέδριο μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Επίσης, θερμές ευχαριστίες ανήκουν στους εκλεκτούς επιστήμονες και ειδικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και με τις παρουσιάσεις τους θα οριοθετήσουν το πλαίσιο των ενεργειών πάνω στο οποίο πρέπει να εργαστούμε και τέλος την Οργανωτική Επιτροπή, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους τους φορείς και συλλόγους που συνέβαλλαν στην υλοποίηση της συνάντησης αυτής.

Εύχομαι η παρούσα εκδήλωση να αποδώσει τα αναμενόμενα στην κοινωνία της Σύρου και των Κυκλάδων.

Γιάννης Πετράκης
Διοικητής Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Πηγή

Ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από: Γιάννης Πετράκης, Διοικητής διασυνδεόμενων Γ.Ν. Σύρου και Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.