21/12/13

Κινητικότητα σε δύο φάσεις στα Νοσοκομεία αμέσως μετά τις γιορτές


Ξεκινά άμεσα το δεύτερο κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της περιφέρειας ενώ αμέσως μετά τις γιορτές την «σκυτάλη» της διαθεσιμότητας παίρνουν οι οδηγοί στο ΕΣΥ.

Συνολικά, πρόκειται για 900 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε, μετά την συνάντηση με τους νέους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων,  «θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας και θα γίνει σε δύο φάσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση, που δεν αφορά τους οδηγούς και στη συνέχεια, μετά τις γιορτές, θα προχωρήσει το κομμάτι των οδηγών».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η κινητικότητα στην υγεία δεν γίνεται για μνημονιακούς λόγους. «Εμείς, όπως καταλαβαίνετε, για τους στόχους της κινητικότητας, λόγω της γνωστής μεταρρυθμίσεως στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν έχουμε πλέον δεσμεύσεις γιατί είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί για το Υπουργείο Υγείας. Κατά συνέπεια έχουμε και μια πολυτέλεια του χρόνου για το πώς θα το διαχειριστούμε», είπε χαρακτηρισιτκά.

Αναφερόμενος στη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ορίζεται από μια σειρά συμφώνων που έχει υπογράψει κατά καιρούς η ελληνική Πολιτεία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τελευταίο το σύμφωνο Λυκουρέντζου-Άντορ. Εκεί θα έχουμε χρονοδιαγράμματα συγκεκριμένα, τα οποία η χώρα μας έχει δεσμευθεί να ακολουθήσει. Εγώ, όπως ξέρετε, τις συμφωνίες της χώρας τις τηρώ. Άρα και αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσω. Όμως, δε θα βιαστούμε».

Καταλήγοντας τόνισε ότι η κινητικότητα «είναι ένα εργαλείο που έχει το ελληνικό κράτος που το είχαμε για πολλές δεκαετίες και δεν το είχαμε χρησιμοποιήσει. Το θυμηθήκαμε τώρα. Είναι εργαλείο νομοθετημένο από το 60’. Είναι ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να μπορείς να μετακινήσεις προσωπικό στις δομές του ελληνικού δημοσίου». Και υπογράμμισε ότι στο ΕΣΥ, η κινητικότητα δε συνδέεται με απολύσεις.

Πηγή

Healthview