27/8/13

Διαγωνισμός προμήθειας φαρμάκων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί)


Στην ιστοσελίδα Iatropedia.gr αναρτήθηκε κείμενο της συντάκτριας Δήμητρας Ευθυμιάδου στο οποίο αναφέρεται ότι μπορεί οι διαγωνισμοί για την αγορά φαρμάκων στα νοσοκομεία να πολυδιαφημίστηκαν, μέχρι σήμερα όμως ελάχιστες ποσότητες έχουν φθάσει στον ΕΣΥ δια χειρός Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) κάνει το δικό του διαγωνισμό για να αγοράσει φάρμακα σε χαμηλότερες τιμές και στις 2 Αυγούστου προκηρύχθηκε διαγωνισμός προμήθειας φαρμάκων.

Η σχετική νομοθεσία υπάρχει από το 2007, όταν και εξουσιοδοτήθηκε σχετικά η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ). Χρειάστηκαν τρία χρόνια μέχρι η ΕΠΥ να προχωρήσει το 2010 εξ ονόματος των μονάδων του ΕΣΥ σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία. Μετά από δύο χρόνια το 2012, η εξουσιοδότηση επεκτάθηκε στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Μετά από σχετικό αίτημά του το Δαφνί έλαβε κατ’ εξαίρεση εξουσιοδότηση από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και προχώρησε στην προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού σε επίπεδο μονάδας του ΕΣΥ.

Η διαδικασία περιλαμβάνει 113 δραστικές ουσίες με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και αφορά την κάλυψη αναγκών για ένα έτος.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού "Ανοιχτός Διεθνής Μειοδοτικός Διαγωνισμός για (1) έτος για την προμήθεια Φαρμάκων" είναι στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου, ΕΔΩ.

Πηγές

Iatropedia.gr

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής