7/5/13

Αλάτι, αλλά... τι;


Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα στις 15-16 Ιουνίου 2013 στο Μεσολόγγι, με θέμα:

"ΑΛΑΤΙ, ΑΛΛΑ... ΤΙ;"

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα ομιλιών 
  • “Το άλας της γης: η εθνοφαρμακολογία του αλατιού” 
  • “Τα είδη του αλατιού και οι χρήσεις τους στην καθημερινότητα” 
  • “Το αλάτι στην ιατρική” 
  • “Από το αλάτι στο φυσιολογικό ορό” 
  • “Natrum muriaticum: το αλάτι στην ομοιοπαθητική” 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Διημερίδας και Δηλώσεις Συμμετοχής, έως 31/05/2013, κα Κατερίνα ΚΟΥΡΕΡΗ, τηλ: 210-2756805.

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1995 και έχει μέλη της Φαρμακοποιούς, Γιατρούς και Γεωπόνους. Σκοπούς της έχει την καταγραφή, μελέτη, διάδοση και ανάπτυξη των παραδοσιακών θεραπειών.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί αυτοί η εταιρεία οργανώνει επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις και σεμινάρια, αναπτύσσει δικά της ερευνητικά προγράμματα ή συμμετέχει σε άλλα ήδη σε εξέλιξη, συμμετέχει σε διεθνείς εταιρείες με ανάλογο σκοπό και εκδίδει έντυπα σε περιοδικό ή μη χρόνο.

Η Εθνοφαρμακολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την παρατήρηση, προσδιορισμό, περιγραφή και πειραματική έρευνα των συστατικών και των δράσεων των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης, που χρησιμοποιήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες. Κυρίως όμως η εθνοφαρμακολογία ασχολείται με την μελέτη των βιοδραστικών φυτών, που βρίσκουμε στα παραδοσιακά ιατρικά συστήματα των αυτοχθόνων κοινωνιών. 

Πηγή

Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας