8/5/12

Διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012



Σε ανακοίνωσή της η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) αναφέρει:

"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ανεπαρκή υποστήριξη του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τον ανάδοχο του έργου, η Διοίκηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. 
Η διαδικασία συνταγογράφησης θα γίνεται χειρόγραφα μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. 
Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία την Δευτέρα 14/5/2012. 
Ζητάμε συγνώμη από τους χρήστες του συστήματος και τους ασφαλισμένους για την προσωρινή ταλαιπωρία που οφείλεται σε αδυναμία του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή."

«Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα όπως μεγάλες καθυστερήσεις, που ταλαιπωρούσαν τους χρήστες του, δηλαδή τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Ήταν προγραμματισμένη η αντικατάστασή του, αλλά ευελπιστούσαμε ότι αυτή θα γίνει χωρίς να χρειαστεί να το διακόψουμε»

αναφέρει στο protothema.gr o επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, κ. Βλάσης Σφυρόερας. Το νέο σύστημα της e- syntagografisi που θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα θα ανήκει στην ΗΔΙΚΑ και χρηματοδοτήθηκε με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας. Το σύστημα δεν θα παρουσιάζει διαφοροποιήσεις για τους χρήστες του καθώς αλλαγή θα γίνει ουσιαστικά μόνο στον πάροχο.

Πηγές

e-Συνταγογράφηση

ΤΑ ΝΕΑ online

Πρώτο Θέμα online