8/12/10

Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας


Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1995 και έχει μέλη της Φαρμακοποιούς, Γιατρούς και Γεωπόνους.

Σκοπούς της έχει την καταγραφή, μελέτη, διάδοση και ανάπτυξη των παραδοσιακών θεραπειών. Προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί αυτοί η εταιρεία οργανώνει επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις και σεμινάρια, αναπτύσσει δικά της ερευνητικά προγράμματα ή συμμετέχει σε άλλα ήδη σε εξέλιξη, συμμετέχει σε διεθνείς εταιρείες με ανάλογο σκοπό και εκδίδει έντυπα σε περιοδικό ή μη χρόνο.

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης των μελών της διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σεμινάριο παραγωγής Φαρμακοτεχνικών μορφών σε εργαστηριακή κλίμακα.

Το σεμινάριο είναι διήμερο και θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, σε τρείς ομάδες στις ακόλουθες ημερομηνίες:

* Ομάδα I: 15-16 Ιανουαρίου 2011
* Ομάδα II : 12-13 Φεβρουαρίου 2011
* Ομάδα III : 26-27 Φεβρουαρίου 2011

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι επτά ώρες ανά ομάδα. Την επιστημονική ευθύνη του σεμιναρίου έχουν ο κ. Παρασκευάς Δάλλας Επίκ. Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και ο κ. Δημήτρης Ρέκκας Αν. Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο (hands on ) για την παρασκευή των εξής Φαρμακοτεχνικών Μορφών:

► Κρέμες ► Αλοιφές ► Γέλες
► Γαλακτώματα ►Lotions
► Υπόθετα ► Καψάκια

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται σε 200€ για τα μέλη και 250€ για τα μη μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε στην κα Μαρία Καμπουράκη (τηλ. 210-9968507) ή e-mail info@ethnopharmacology.gr μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Πηγή

http://www.ethnopharmacology.gr/component/content/article/34-omilies/100-prosklisi