14/11/10

Από την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά η ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Ανοίγουν από την 1η Δεκεμβρίου τα ολοήμερα Νοσοκομεία, σύμφωνα με άρθρο της δημοσιογράφου κ. Ελένης Πετροπούλου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΗΜΕΡΗΣΙΑ". Η λειτουργία των Νοσοκομείων θα είναι μέχρι τις 10 το βράδυ και θα παρέχουν υπηρεσίες φθηνότερες κατά 20% για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το υπουργείο Υγείας με την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων προσδοκά αύξηση των εσόδων του ΕΣΥ. Ηδη, το υπουργείο εξασφάλισε τους πρώτους «πελάτες» μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Τα Νοσοκομεία που θα λειτουργούν και πέραν του τακτικού ωραρίου, δηλαδή μετά τις δυόμισι το μεσημέρι κα μέχρι τις 10 το βράδυ, σε πρώτη φάση είναι τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα στα αστικά κέντρα, τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, τα ογκολογικά και παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία για τα οποία έχει εξασφαλιστεί έκπτωση έως 20% σε σχέση με τα τιμολόγια του ιδιωτικού τομέα.

Οι ασθενείς, εκτός από τη δυνατότητα να επισκεφθούν οποιοδήποτε νοσοκομειακό ή πανεπιστημιακό γιατρό της επιλογής τους, θα μπορούν να πραγματοποιούν και όλες τις εργαστηριακές, διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις. Επιπλέον, θα μπορούν να υποβληθούν και σε μικροεπεμβάσεις.

Ολο το ειδικευμένο προσωπικό του ΕΣΥ θα προσφέρει υπηρεσίες και στη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας, εκτός από τις ημέρες της γενικής εφημερίας.


Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε: ΕΔΩ


Πηγή

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=75609149