14/9/10

Απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις εφημερίες των μη ιατρών επιστημόνων των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.


Στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης αναρτήθηκε Απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία, ακυρώθηκε προγενέστερη απόφαση.

Στη νέα απόφαση, η οποία εκδόθηκε μετά από προσπάθειες της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης, αναφέρεται ότι:

..."Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 88 του Ν. 2071/1992, όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες της παρ. 4 του άρθρου 13 του Ν.3204/2003, οι οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, χημικοί, βιολόγοι, φυσικοί νοσοκομείων – ακτινοφυσικοί, ψυχολόγοι και κτηνίατροι που υπηρετούν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας υποχρεούνται σε εφημερία στο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες για την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου ή του κέντρου υγείας. Επίσης , στις εν λόγω κατηγορίες προσωπικού που πραγματοποιούν ενεργείς εφημερίες καταβάλλεται αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση, που καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τον καθορισμό της υπερωριακής απασχόλησης."
...
..."Κατόπιν των ανωτέρω, οι ως άνω κατηγορίες προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας δεν υπόκεινται στους περιορισμούς , που τίθενται στο άρθρο 16 του Ν.3205/2003, ως προς τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό ωρών υπερωριακής απασχόλησης τους (συμπεριλαμβανομένης και της απασχόλησης κατά τις νυκτερινές ώρες, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες) κατά μήνα και, συνεπώς το ως άνω (β) σχετικό έγγραφο μας παύει να ισχύει."
...

Όλη την απόφαση μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.


Πηγή

http://pefni.blogspot.com/2010/09/blog-post_14.html