27/8/10

Νέο σύστημα για την αγορά φαρμάκων από τα νοσοκομεία


Νέο σύστημα για την αγορά φαρμάκων από τα νοσοκομεία θα εφαρμοστεί από το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, και πλέον η προμήθεια των σκευασμάτων θα γίνεται όχι με βάση την εμπορική ονομασία αλλά τη δραστική ουσία σε νοσοκομειακή συσκευασία.

Οπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ θα αποσαφηνίσει τις θεραπευτικές κατηγορίες βάσει των οποίων θα γίνονται οι διαγωνισμοί στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η αποκωδικοποίηση όλων των φαρμάκων και των ασθενειών στις οποίες απευθύνονται, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρχει και προσδιορισμός των αναγκών για κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά.

Η εγκύκλιος, που θα σταλεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, θα προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τους ασθενείς που εμφανίζουν είτε αναποτελεσματικότητα σε συγκεκριμένα φάρμακα είτε αλλεργικές αντιδράσεις. Η σχετική εγκύκλιος θα προβλέπει επίσης τους όρους με τους οποίους θα δίδεται ειδική άδεια από τα όργανα του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον ΕΟΦ για την προμήθεια διαφορετικών φαρμάκων εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.


Όλο το άρθρο της συντάκτριας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", είναι ΕΔΩ


Πηγή

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=195252