17/8/10

Προχωράει ο πρόχειρος διαγωνισμός για το έργο "Ανάπτυξη και Διαχείριση Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Καταχώρησης και Εκτέλεσης Συνταγών"


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δικαιολογητικών και τεχνικών προσφορών του Πρόχειρου Διαγωνισμού της ΚτΠ ΑΕ για το έργο «Ανάπτυξη και Διαχείριση Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Καταχώρησης και Εκτέλεσης Συνταγών» που διενεργήθηκε στις 2 Αυγούστου 2010.

Η σχετική απόφαση της ΚτΠ Α.Ε. μπορεί να ανακτηθεί από ΕΔΩ.

Το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα περιλαμβάνει το σύνολο των διαδικασιών δημιουργίας, εκτέλεσης, διαχείρισης, ελέγχου, εκκαθάρισης, πληρωμής και παρακολούθησης συνταγών και ιατρικών πράξεων.

Στόχος του προγράμματος είναι η εγκατάσταση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στους υπολογιστές των ιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία και στα φαρμακεία. Τα φαρμακεία θα μπορούν να ελέγχουν τις συνταγές που έχουν υπογράψει οι γιατροί προς τους ασθενείς τους μέσω Διαδικτύου και να παραδίδουν τα φάρμακα. Παράλληλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα διαθέτουν μια αναλυτική βάση δεδομένων στην οποία θα υπάρχουν καταχωρισμένα στοιχεία που αφορούν την ποσότητα των φαρμάκων που έχουν διατεθεί ανά κατηγορία και τους γιατρούς που έχουν υπογράψει τις αντίστοιχες συνταγές.

Το σχέδιο για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δικαιούχος του οποίου είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας, θα χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί συντομότερα από τις 31-12-2012 που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός.


Πηγές

http://www.ktpae.gr/uploaded/apofaseis/APOF_DIKAIOL-TEXNIK_HLEKTRONIKH%20KATAXORHSH%20%20EKTELESH%20SYNTAGON_ANAPTYJH%20%20DIAXEIRHSH_.pdf

http://www.ktpae.gr/index.php?option=com_ktpconsultations&task=Details&id=77

http://www.opengov.gr/ypoian/wp-content/uploads/papei.pdf

http://www.worldofpharmacy.gr/news/home/992?task=view