24/6/10

WEBICINA, ένα νέο εργαλείο αναζήτησης ιατρο-φαρμακευτικών πληροφοριών


Το RSS Εξατομικευμένης Ιατρικής (PeRSSonalized Medicine) είναι ένα δωρεάν, εύχρηστο εργαλείο αναζήτησης ιατρικών πληροφοριών το οποίο δίνει την δυνατότητα

  • να επιλέξουμε τις αγαπημένες μας πηγές πληροφόρησης
  • να διαβάσουμε τα τελευταία νέα της ειδικότητάς μας
  • να ενημερωθούμε με έγκυρα άρθρα
σχετικά με κάποια ειδικότητα ή κάποια ασθένεια, όλα συγκεντρωμένα σε μια δική μας online τοποθεσία.

Σημειώστε ότι μόνο ποιοτικές πηγές έχουν προστεθεί στις βάσεις δεδομένων.

Με χαρά μας είδαμε ότι η NOSFAR είναι ανάμεσα στα ιστολόγια (επιλογή: Ιατρικά Ιστολόγια) που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτή τη Διεθνή Βάση Δεδομένων ;)


Επί του πιεστηρίου :)


Δεν προλάβαμε να κάνουμε την ανάρτηση ;) και ο αγαπητός blog.e-healthgr μας ενημέρωσε (βλ. σχόλιο) ότι η μετάφραση στα ελληνικά και η επιλογή για τις ανάλογες πηγές για την Ελληνική έκδοση του PeRSSonalized Medicine έχει γίνει από τους συνεργάτες στο http://blog.e-healthgr.com/. Όπως μας ενημερώνουν (http://blog.e-healthgr.com/greek-social-media-resources-in-webicina/) η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί ένα κομμάτι των ευρύτερων υπηρεσιών που προσφέρει το Webicina. Πληροφορίες για το Webicina και τον δημιουργό της, Bertalan Meskó, θα βρείτε στο http://blog.e-healthgr.com/greek-social-media-resources-in-webicina/

Αγαπητέ Νίκο ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση ;)



Πηγές

http://www.webicina.com/perssonalized/?lang=18

http://blog.e-healthgr.com/greek-social-media-resources-in-webicina/


3 COMMENTS:

Tzileon said ...

Thank you Simon for the info ;)


ehealthgr said...

Κ. Λεωνίδα μια διόρθωση.
Η μετάφραση έγινε με την βοήθεια της Καίτης η οποία έχει ίδια blog το http://epatientgr.wordpress.com/. Η ίδια είναι "ενεργός" ασθενής εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι epatient advocate.:)


bad girl said...
η webicina είναι συνεργατική δουλειά και για να είναι συνεχώς επίκαιρη, θα πρέπει να ενημερώνουμε τον δημιουργό της @berci (Dr. Bertalan Mesko) για κάθε νέα αξιόλογη παρουσία στο ελληνικό ιντερνέτ υγείας που πέφτει στην αντίληψή μος, την έχουμε παρακολουθήσει και μπορούμε να την συστήσουμε χωρίς ενδοιασμούς. Είναι εξαιρετική προσπάθεια και αξίζει την υποστήριξή μας διότι έτσι δημιουργούμε ταυτόχρονα την εικόνα του Ελληνικού web υγείας.
27/06/2010 10:13 μ.μ.