25/11/09

Ρύθμιση των χρεών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Λαϊκό"


Μετά από το πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την παρακράτηση της μισθοδοσίας του προσωπικού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (βλ. κείμενο στη Nosfar), το Υπουργείο ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 24-11-2009 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» ότι του επιδόθηκε κατασχετήριο ύψους 2,5 εκ. ευρώ από την εταιρεία OCTAPΗΑRMA Hellas S.A, καθώς και ότι η ως άνω εταιρεία προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση λογαριασμών του νοσοκομείου στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς.

Επειδή ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας αφορούσε και μισθοδοσία προσωπικού έγιναν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου άμεσες ενέργειες- επαφές τόσο με τον Υποδιοικητή της Εθνικής όσο και με το Νομικό Σύμβουλο της εταιρείας για την άμεση ρύθμιση του ζητήματος. Παράλληλα ενημερώθηκαν η ΑΔΕΔΥ , η ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής του νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων.

Σήμερα στις 12: 00 η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε το Υπουργείο ότι αποδέσμευσε τον εν λόγω λογαριασμό του νοσοκομείου αφού η εταιρεία κατέθεσε εξώδικη δήλωση παραίτησης από την διαδικασία κατάσχεσης .

Όπως έχει ανακοινωθεί έχει ήδη συγκροτηθεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του έτους.


Πηγές

http://www.yyka.gov.gr/

http://nosfar.blogspot.com/#574435693002872292