9/1/09

Ανάκληση της εγκυκλίου ΔΥΓ3(α) 148491/14-11-08 σχετικά με τον τρόπο Χορήγησης Φαρμάκων στους Νοσηλευόμενους Ασθενείς στα Κρατικά Νοσοκομεία


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Β. Ριζάς, με έγγραφό του ανακαλεί την εγκύκλιο της Γενικής Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας Α. Κυρλέση, σχετικά με τον τρόπο Χορήγησης Φαρμάκων στους Νοσηλευόμενους Ασθενείς στα Κρατικά Νοσοκομεία (ΔΥΓ3(α) 148491/14-11-08), μετά την σύγχυση που επέφερε σε όλα τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία του ΕΣΥ.

Στη nosfar είχαμε αναρτήσει τα παρακάτω κείμενα που αφορούσαν την εγκύκλιο:

* Τρόπος χορήγησης φαρμάκων στους νοσηλευόμενους στα Κρατικά νοσοκομεία

* Σχετικά με το έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας που αφορά τον τρόπο χορήγησης φαρμάκων στους νοσηλευομένους στα κρατικά νοσοκομεία

Η ΠΕΦΝΙ-Ένωση είχε αποστείλει από 25/11/2008 σχετική επιστολή προς τον Υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο με τη οποία ζητούσε την ανάκληση της εγκυκλίου με τεκμηριωμένα επιχειρήματα (Εγκύκλιος της Δ/νσης Φαρμάκων και Φαρμακείων «Τρόπος χορήγησης φαρμάκων στους νοσηλευόμενους στα Κρατικά νοσοκομεία» και η απάντηση της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης).

Είναι φανερό οτι η εγκύκλιος αυτή δεν είχε καμία τύχη διότι ήταν τελείως εκτός πραγματικότητος, τόσο νομικής όσο και φαρμακευτικής!


(κάντε <κλικ> πάνω στην εικόνα για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση)